avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere din CIC

Buna ziua, in data de 11 ian 2016 trebuie sa ma intorc la serviciu dupa incetare CIC. Sefa mea mi-a comunicat telefonic ca prefera sa nu ma intorc intrucat "nu mai am loc". Care este demersul ce trebuie sa il urmez pentru ca lucrurile sa fie in favoarea mea din pct de vedere legal si financiar ? Este posibil sa imi modifice salariul, sa gaseasca motive pentru " a ma face sa plec de bunavoie" sau motive sa ma concedieze ? Mentionez ca falimentul firmei nu este o optiune viabila .

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 16 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca va dati acordul pentru incetarea c.i.m. , atunci sesziati degeaba ITM-ul sau promovati actiunea in instanta.
1. Sa nu aveti dvs. initiativa incetarii raporturilor de munca, adica nu semnati nimic prin care sa va dati acordul la incetarea contractului individual de munca (CIM).

2. Amenintarea angajatorului ca "se va termina urat" este numai pentru a va speria.

3. lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM si atunci, daca nu prcedeaza lega, aveti castig de cauza in fata instantei de judecata.
AndreiMiruna a scris:

Astazi , General Managerul companiei si-a manifestat telefonic refuzul de a ma primi in firma, respectiv , cum am mentionat si mai sus, " nu mai am loc in firma, schema este completa, nu as vrea sa te mai intorci ". ...

În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).

Puteti sa le solicitati in scris sa va comunice care este motivul pentru care nu va mai primeste la locul de munca si temeiul legal al acestei decizii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privind intoarcerea din maternitate mihaelamarius2006 mihaelamarius2006 M-am intors acum 1 luna din concediul de maternitate si in urma cu o saptamana am primit un mail de la serviciu conform caruia eu nu as mai face parte din noua ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatele in maternitate in caz de preluare uditza uditza Buna ziua, Firma la care lucrez a fost preluata de oa alta firma in timp ce eu sunt in Concediu de Ingrijire Copil. Datorita faptului ca nu toate pozitiile ... (vezi toată discuția)
Revenire ccc anticipat anamariatudordanes anamariatudordanes Buna seara, Ma intereseaza in situatia in care ma intorc la munca mai devreme de 2 ani daca angajatorul are un cuvant de spus in a nu ma intoarce decat la ... (vezi toată discuția)