1. Nu mai am calitate procesuala in prezent deoarece asa-zisul procuror a emis ordonanta de renuntarea la urmarire penala mintind ca am savarsit infractiunea de Ultrajul judiciar, ori pentru invocarea lipsei de interes public, trebuia sa puna in miscare actiunea penala mai intai cf. art. 7 din CPP. Hotararea de condamnare nu exista... procurorul a savarsit Uzurparea functiei.
2. Citez de la adresa:
[ link extern ]
"
La 19 octombrie 2009, procuratura a solicitat instanței pronunțarea unui ordin de tratament psihiatric obligatoriu. Într-o decizie finală din data de 1 septembrie 2010, Judecătoria Sighetu Marmației a respins cererea procurorului. Instanța a considerat că, în temeiul articolului 111 din Codul penal, măsurile de siguranță (cum ar fi admiterea obligatorie într-o unitate medicală și un ordin de a urma un tratament psihiatric) au drept scop să pună capăt unor situații periculoase și pentru a preveni fenomenul infracțional. De aceea, ele ar trebui impuse doar persoanelor care au săvârșit infracțiuni prevăzute de dreptul penal. Prin urmare, un ordin pentru a urma un tratament psihiatric nu poate fi impus reclamantului până când nu se va stabili că acesta a comis o infracțiune, dar și că există pericolul de a comite alte infracțiuni pe viitor.
"
Legea actualizata in baza careia instanta judecatoreasca a Judecatoriei Sighetu-Marmatiei a dat hotararea este:
CPP
Dispoziţii generale
Art. 107
Scopul măsurilor de siguranţă
(1) Măsurile de siguranţă au ca scop înlăturarea unei stări de pericol şi preîntâmpinarea săvârşirii faptelor prevăzute de legea penală.
(2) Măsurile de siguranţă se iau faţă de persoana care a comis o faptă prevăzută de legea penală, nejustificată.
(3) Măsurile de siguranţă se pot lua şi în situaţia în care făptuitorului nu i se aplică o pedeapsă.
Detalii:
[ link extern ]
Faptuitor inseamna condamnat, deoarece doar condamnatului i se aplica sau nu pedeapsa penala, de catre un judecator al instantei penale prin hotarare judecatoreasca penala
CPP
Dispoziţii generale
Art. 108
Categoriile măsurilor de siguranţă
Măsurile de siguranţă sunt:
a) obligarea la tratament medical;
b) internarea medicală;
c) interzicerea ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii;
d) confiscarea specială;
e) confiscarea extinsă.
Noul Cod Penal actualizat prin:
Legea 63/2012 - pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal din 17 aprilie 2012, Monitorul Oficial 258/2012;
Detalii:
[ link extern ]
Regimul măsurilor de siguranţă
Art. 109
Obligarea la tratament medical
(1) Dacă făptuitorul, din cauza unei boli, inclusiv cea provocată de consumul cronic de alcool sau de alte substanţe psihoactive, prezintă pericol pentru societate, poate fi obligat să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
(2) Când persoana faţă de care s-a luat această măsură nu urmează tratamentul, se poate dispune internarea medicală.
(3) Dacă persoana obligată la tratament este condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, tratamentul se efectuează şi în timpul executării pedepsei.
Detalii:
[ link extern ]