Salutari tuturor.Apelez inca o data la sfaturile voastre pentru a rezolva urmatoarea problema.De cativa ani sunt trecut cu hadicap accentuat iar de curand boala mea sa agravat si am nevoie de insotitor iar sora mea sa oferit sa ma ajute ea.Intrebarea este : trebuie sa merg sa fac iarasi dosar de reevaluare chiar daca eu am accentuat permanent sau pot face doar cere de insotitor direct? .Am citit una alta care m-au facut sa fiu foarte confuz si as dori sa ma sfatuiti care este cea mai simpla cale ca sa nu umblu pe drumuri si sa cheluti bani.Va multumesc anticipat si va urez sarbatori fericite si un an nou plin de succese tuturor :)
Se poate institui curatela, la cererea celui care urmeaza a fi reprezentat, a sotului sau, a rudelor sau a celor prevazuti la art. 111 NCC, insa doar cu consimtamantul celui reprezentat, in afara de cazurile in care consimtantul nu poate fi dat.
Numirea curatorului se face de instanta de tutela, cu acordul celui desemnat, printr-o incheiere care se comunica in scris curatorului si se afiseaza la sediul instantei de tutela, precum si la primaria de la domiciliul celui reprezentat.In conformitate cu prevederile art. 178 lit. a) NCC, in afară de cazurile prevazute de lege, instanta de tutela poate institui curatela daca, din cauza batranetii, a bolii sau a unei infirmitati fizice, o persoana, desi capabila, nu poate, personal, sa isi administreze bunurile sau sa isi apere interesele in conditii corespunzatoare si, din motive temeinice, nu isi poate numi un reprezentant sau un administrator.
Instituire curator
sorana_g
buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil ca un fost adminsitrator de bloc sa solicite instantei numirea unui curator ptr o locatara din bloc, doar ptr ca ... (vezi toată discuția)
Curatela
dona6509
Care este temeiul juridic al instituirii curatelei pentru o persoană in vârstă, cu certificat de handicap grav( demenţă alzhaimer) ? (vezi toată discuția)