avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CAS mai mare decât cel corespunzător pentru 5 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CAS mai mare decât cel corespunzător pentru 5 salarii medii brute pe economie

Un salariat cu mai multe CIM realizează venituri din mai multe surse.La fiecare CIM i se reține CAS 10,5% din salariul brut.În final în anumite luni, prin însumare,aceste contribuții depășesc cele corespunzătoare limitei de 5 salarii medii brute care se iau în calcul la pensie conform art. 33 alin(3) din legea 263/2010.Toate sumele sunt consemnate în declarația D112 de la ANAF. Rezultă că acest salariat a plătit un CAS de care nu beneficiază la calculul pensiei. CAS plătit în plus trebuie restituit?Dacă răspunsul este afirmativ aș dori să știu cum trebuie procedat și cui să ne adresăm pentru recuperarea sumelor.Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Determinare punctaj lunar tlefter tlefter Buna ziua. Potrivit prevederilor art. 165 şi 166 din Legea nr. 263/2010, la determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal Anca_Lakatos Anca_Lakatos Vreau sa va intreb, am intrat in concediu prenatal la 01.02.2012 iar acum in luna martie angajatorul imi va plati luna de concediu. Contabila angajatorului ... (vezi toată discuția)
Pensionari adminibuc adminibuc am preluat acest paragraf din ghidul asociatilor de proprietari 2013 imi puteti spune la ce se refera cand spune ca nu se va retine contrib.soc. ( o ... (vezi toată discuția)