avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit Bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Credit Bancar

Buna ziua,

Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM (contract de imprumut incheiat la notar).
In plus, mai am un imprumut bancar de 6 ani la care am intarziat cu platiile pe 2 luni si din cate am inteles neplata acestui credit se investe cu titlu executoriu.
Acuma intrebarea este, daca deja am casa girata si inscrisa in AEGRM de un alt creditor, ea mai poate fii executata de banca ??? in situatia intarzierii la plata ratelor ???
Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 11:29, 22 Decembrie 2015
1. ptr obtinerea unui imprumut bancar mai mult ca sigur aveti ipoteca imobiliara pe casa, ipoteca de grad 1 adica in caz de executare silita banca se va indestula cu prioritate.
2. ptr imprumutul prietenului dumneavoastra apartamentul/casa este pus ca si garantie: gaj ... care e subsecventa ipotecii de gradul 1
3. se poate cere executarea silita de catre banca oricand.... conform contractului ce l-ati semnat.. pentru neplata a 2-3 luni depinde de clauza....
4. va sfatuiesc sa faceti plati periodice la Banca pentru ca nu e confortabil sa fiti executati silit ptr ca mai platiti si cheltuieli ptr executare foarte mari intre min. 5000 lei si pana pe la 200.000 lei ... nu riscati si faceti plati periodice... chiar daca nu virati intraga suma....
5. daca nu mai aveti venituri obtineti de la banca reesalonare, refinantare.... daca numai aveti serviciu si faceti dovada in acest sens

Sper ca v-am fost cu folos!
Multumesc de raspuns.
O completare importanta, creditul este de nevoie personale si nu este girat cu nici un fel de ipoteca, decat asupra contului bancar, ipoteca asupra imobilului am din partea persoanei fizice care mi-a imprumutat banii.
Puteti fi executat de banca pe toate bunurile mobile sau imobile, chiar daca cele imobile sunt ipotecate sau daca cele mobile sunt constituite ca garantii in favoarea unor terti.

Creditorul - persoana fizica (prietenul dvs) are dreptul de interveni in procedura de executare imobiliara prin cerere de interventie sau se poate inscrie direct la distribuirea sumelor rezultate din vanzare si are prioritate dupa care se indestuleaza si banca din ce a ramas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul mai multor executări silite dacă debitorul nu a girat niciun împrumut cu bunuri mobile sau imobile? Alexandru9314 Alexandru9314 Buna ziua, Am 3 intrebari: 1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2? 2. Se ... (vezi toată discuția)
Se poate executa o masina pusa garantie la un imprumut? carmenbn carmenbn Am imprumutat cuiva o suma de bani,am facut un contract,fara a merge insa la notar.Am pus ca si garantie o masina pe care o detine imprumutatul. Respectivul ... (vezi toată discuția)