Daca contorizarea este executata de o firma autorizata ,si documentele au fost predate la asociatie , aceasta poate sa nu le ia la cunostiinta , si sa calculeze consumurile fara luarea in seama a contoarelor ,pausal, calculand mii de lei lunar .atunci cand consumul real de pe contoare arata doar cativa metricubi ?
Tocmai presedintele este acela , care impune aceasta procedura , iar adunare generala nu se tine cu anii, nimeni nu este ales , desi regulamentul asociatiei, cuprins si in Statut prevede alegeri in doi in doi ani .
In cazul in care actiunea de contorizare a apartamentelor a fost executata ca urmare a unei hotarari luate in AG, iar pres nu permite luarea in calcul a citirilor, acesta incalca drepturile prop. El poate fi sanctionat de locatari.
In cazul in care un ap a fost contorizat, din propria initiativa a prop (chiar daca actiunea este obligatorie) si nu exista o hot a AG cu privire la modul de citire si repartizare a consumurilor, in aceasta situatie pres a procedat corect. Ar trebui organizata o AG in care sa fie luata o hot pentru aceste situatii.
In care caz va aflati?
Intr-un al treilea caz .M-am mutat intr-un apartament , care nu a fost contorizat , dar restul apartamentelor au fost contorizate .Am adus la cunostiinta asociatiei , ca doresc sa contorizez apa calda si rece , dupa care am angajat o firma specializata , care a efectuat lucrarea. Am predat toate actele prin xerocopie ale contorizarii , dar nici la solicitari repetate,nu a venit presedintele - acesta facea citirea contoarelor - niciodata sa le citeasca ,ca la celelalte apartamente . In fiecare luna am procedat la raportarea scrisa a indexelor - ca dupa un timp toate apartamentele , - ,dar nu ni s-a luat in considerare niciodata raportarile ,calculandu-ne sume exorbitante ,de cateva mii de lei ,atunci cand consumul real era doar cateva mc.Am ajuns sub aceasta forma la un debit insemnat , fiind luna in care ni s-a pretins chiar 7.200 lei ,ceea ce raportat la consumul real,chiar pe un an ar fi foarte mult , atunci cand celelalte apartamente pentru consum identic platesc incomparabil mai putin .
Consum pausal
adela c
buna. problema mea este urmatoarea:
In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)