buna ziua am un credit facut si nu am mai avut posibilitatea sa il platesc si am fost data in judecata si executata silit.eu sunt in concediu de cresterea copilului pana la doi ani si mi.a venit un plic la firma unde lucrez iar seful meu a vorbit cu un executor si ia spus ca poate sa imi opreasca indemnizatia.inca nu am apucat sa iau indemnizatia pentru ca vine dupa 3 luni si vreau sa imi spuneti si mie daca e de facut ceva sa nu mi se opreasca.
Aratati-le prevederile legale in materie care interzic poprirea pe indemnizatia pentru CCC, si anume:
OUG 111/2010
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
(2) Asupra drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu se datorează impozit şi nici contribuţiile sociale obligatorii stabilite de lege.
art.729 C.proc.civ.
...
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
contestatie la executare,si invocati art 20 din oug 111/ 2010 privind concediul de crestere a copilului
Art. 20
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.