avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Facultatea este considerata vechime in munca daca este finalizata cu diploma de licenta? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 24 Decembrie 2015
1. Perioada in care ati urmat cursurile unei facultati nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat la pensie.

2. Legea nr.263/2010:
Art.49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
....
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...

3. art.16 C.mun.
......
(4) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Vechime in munca ip man ip man Am terminat metalurgia in 1993. Se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Facultatea, poate fi considerata vechime in munca ? teodora81 teodora81 Buna ziua, as dori sa stiu daca facultatea se poate considera vechime in munca sau nu ? Am cautat pe internet si am gasit multe discutii pe aceasta tema, ... (vezi toată discuția)