Nu inteleg de ce spuneti ca nu am dreptul la ajutor de somaj. Dupa logica mea, ma pot incadra la Art.56 lit.g din Codul Muncii, sau la art.61 lit.d, poate si la Art.56. lit. i .
[ link extern ]
Art. 56. [cazurile incetarii de drept a contractului individual de munca]
..........................................................................................................................
g) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a
avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;
...........................................................................................................................
[ link extern ] /
"Conform art. 61 lit d, angajatorul poate dispune concedierea “in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat”. In acest caz, concedierea salariatului nu se intemeiaza pe culpa sa, fiind exclusa savarsirea de abateri disciplinare. Acest articol se refera la necorespunderea profesionala ivita pe parcursul executarii contractului, concretizata prin urmatoarele:
-salariatului i s-a redus in timp fizic sau/si intelectual, capacitatea de munca si nu mai face fata obligatiilor sale de serviciu
-a intrat in vigoare un act normativ care pretinde conditii de studii superioare celor pe care le detine salariatul"
Situatia asta, cu lipsa diplomei de doctorat, nu este echivalenta cu situatiile prezentate ?
Incetarea de drept a contractului de munca, conform Legii 1/2011, nu trimite la unul din cele doua articole din Codul Muncii ? Daca in Legea 1/2011 nu se spune nimic, legat de "motive imputabile" si de dreptul la ajutor de somaj, nu e normal sa se apeleze la legea generala, la Codul Muncii ? Nu era obligatoriu ca pe decizia de incetare sa se precizeze articolul si litera din Codul Muncii in baza carora se actioneaza ? Daca in Legea 1/2011 se precizeaza doar ca, "contractul de munca inceteaza de drept", fara vreo precizare in legatura cu motivele imputabile si cu indemnizatia de somaj, nu era logic sa se aplice prevederile din Codul Muncii ?
Si daca eu nu aveam cum sa ma mai inscriu la un alt doctorat (am explicat de ce), dupa aparitia Legii 1/2011, atunci de ce se considera "motiv imputabil" ? Si de ce se considera motiv imputabil daca nu te-a dus mintea sa faci un doctorat ? Astia, mai debili, nu au dreptul la ajutor de somaj ? Unii si-au ales neinspirat tema de doctorat (le-a fost impusa de conducatorul de doctorat), altii s-au blocat pentru ca nu aveau fondurile necesare si aparatura de laborator, conducatorul la doctorat nu i-a ajutat cu nimic, etc.
Eu am pregatire tehnico-stiintifica, asa ca am logica altfel decat juristii.
Va rog sa-mi indicati detaliat, punct cu punct, unde gresesc.
Va multumesc anticitat pentru ajutorul acordat.