avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Exercitare profesie cadru didactic cu sot infractor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Exercitare profesie cadru didactic cu sot infractor

Daca un sot are o sotie care este cadru didactic, iar sotul a savarsit o infractiune penala, sotia mai poate profesa in invatamant?
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 09:25, 5 Ianuarie 2016
Atat timp cat cadrul didactic nu este implicat in activitatea infractionala savarsita de catre sot,
aceasta poate exercita responsabilitatile functiei
Sotia poate profesa, chiar daca sotul are o condamnare penala. Nu are nicio legatura una cu alta.
Cu astfel de raspunsuri sunt si eu de acord, fiecare este responsabil pentru infractiunea sa pe care a comis-o fara ca partenera de viata nevinovata sa aiba de suferit cu locul de munca din cauza partenerului de viata penal, insa in aceste momente, am fost invitati la o alta familie de prieteni si, printre discutiile de conversatie, s-a discutat si despre aceasta problema, sotul are dosar penal, iar sotia care este cadru didactic, a aflat ca in cazul in care sotul va fi condamnat pentru furt, sotia nu va mai putea sa profeseze in invatamant, pentru ca asa prevede o lege sau un regulament scolar, fara a se mentiona litera legii scrisa.

De aceea am si intrebat aici, deoarece nici noua nu ni se pare corect ca sotia sa fie pedepsita de o lege pentru ca sotul a savarsit o infractiune penala.
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2015
Narcisa_, utilizator
Din cate cunosc Legea nr.1/2011 nu prevede asa ceva. Cei care sustin o astfel de idee ar trebui sa precizeze si cadrul legal exact.
e
Multi vorbesc fara sa cunoasca :)
De cate ori m-am uitat si eu pe legea educatiei nu am vazut asemenea "cai verzi" precizati.
Cu siguranta colegii de pe avocatnet v-au raspuns corect, dar daca vi se va pune in fata un regulament intern (al scolii sau al altei institutii) sa stiti ca acel regulament NU poate fi mai presus de lege.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
IlieBC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! este posibilă concedierea unui cadru didactic condamnat ... Cristina Gird Cristina Gird Bună ziua! Este posibilă concedierea unui cadru didactic condamnat în baza art. 193 alin. (2) Cod penal- infracțiunea de loviri și alte violențe- ... (vezi toată discuția)
Dilema nicki nicki Problema mea este urmatoarea: Sunt profesor, iar la una din clasele la care am predat, dirigintele, fara a avea acordul meu verbal sau scris, inainte de ... (vezi toată discuția)
Avocat - condamnat penal 288,290, 291 cpen marilyn31 marilyn31 Poate ma lamureste si pe mine cineva cum poate fi admisa in profesia de avocat o persoana impotriva careia s-a dispus urmarirea penala in baza art.288,290,291 ... (vezi toată discuția)