avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... forma act modificator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

forma act modificator

Buna ziua,

Ma numesc Camelia Vlad si as dori sa va adresez pe aceasta cale o intrebare: in cazul unei asociatii, sub ce forma trebuie incheiat actul modifcator al actului constitutiv? Mentionez ca se doreste schimbarea obiectului principal de activitate. Dupa parea mea, actul care modifica actul constitutiv trebuie sa aiba aceeasi forma ca si acesta din urma, adica forma autentica.

Voi astepta cu nerabdare un raspuns din partea dvs.

Va multumesc.

Cu respect,
Camelia Vlad
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 21:15, 26 Iulie 2009
Intr-adevar, actul modificator al actului constitutiv al asociatiei trebuie sa fie intocmit in forma autentica la un notar, ca act aditional la cel constitutiv.
Daca doriti si schimbarea obiectului de activitate, trebuie neaparat inregistrata aceasta schimbare si, totodata, actul aditional la Oficiul Registrului Comertului, urmand sa fie publicata modificarea in Monitorul Oficial.
N-am prea inteles ce legatura are ASOCIATIA cu Registrul Comertului.
Asociatia se inscrie în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul. Iar modificarea actului constitutiv si statutului se face tot la fel - adica prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia (in acest sens art. 33 din OG 26/2000).

Pe de alta parte eu cred ca daca actul constitutiv si statutul se inchieie, in vederea dobandirii personalitatii juridice, " în formă autentică sau atestată de avocat". (art 6 din OUG 26/2000) atunci si actul modificator ar putea fi intr-una din aceste forme. (nu neaparat prima).

In alta dezordine :) de ideii ...asociatia nu are "obiect principal de activitate" are SCOP si obiective... (probabil ca asta l-a indus in eroare pe colegul care s-a dus cu gandul catre societati si Reg. Com).
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
romascanu, moderator
Imi cer scuze, dar nu numai ca m-a indus in eroare, dar nici n-am citit atent si m-am gandit si la altceva (societati comerciale)!
:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea obiectului de activitate a unei asociatii m.andreea21 m.andreea21 Buna ziua, doresc sa va intreb daca stiti cumva care este procedura de modificare a obiectului de activitate a unei asociatii, in sensul de a adauga ca obiect ... (vezi toată discuția)
Infintarea asociatiilor fatafanta fatafanta Buna .Ma poate lamuri si pe mine cineva cu o neintelegere?Actele depuse pentru inscrierea in registrul asociatiilor trebuiesc autentificate la notar?Multumesc ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv? madi1206 madi1206 Buna ziua! Daca o asociatie non-profit schimba toti cei trei membri fondatori, sediul social .... pentru asta este nevoie de un nou act constitutiv / statut ... (vezi toată discuția)