avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Buna seara si sarbatori fericite!
Am cumparat un auto de curand,este inmatriculat RO insa pe talon scrie "inmatriculat fara taxa de poluare conf: SC 2769/2010"
Daca voi vrea sa inmatriculez masina pe numele meu,va trebui sa platesc taxa? Fiind o masina EURO2 /diesel ,taxa calculata pe site-ul ANAF este undeva peste 2000euro,masina costand 1000euro..deci in niciun caz rentabil.
Momentan am convenit cu propietarul sa circul pe numerele actuale.
Ar fi o solutie instrainarea pe talon>?
Si as dori sa stiu daca va fi nevoie de platirea taxei in caz de trecere pe numele meu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:51, 26 Decembrie 2015
Singura solutie ”rentabila” ar fi sa primiti procura din partea proprietarului.
Procedura legala de tranzactionare bun mobil,prevede obligativitatea completarii rubricii speciale din talon
Daca intentionati sa utilizati bunul mobil fara inmatricularea acestuia,ar trebui sa incheiati o procura sau contract de comodat
Daca intentionati sa inmatriculati vehiculul pe numele dv,evident va fi obligatorie plata taxei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Vânzare - cumparare auto mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am cumpărat o mașină în luna octombrie 2017, dar certificatul fiscal l-am primit in 4 ianuarie 2018 . Intrebarea mea este : Primesc amenda ,daca ma duc sa ... (vezi toată discuția)
Procura pentru autoturism VIOPAUN VIOPAUN Daca am depasit termenul legal de inmatriculare al masini pe numele noului proprietar dupa ce am cumparat ,pot circula fara probleme cu procura si ... (vezi toată discuția)