avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de urbanism (distante intre vecinatati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de urbanism (distante intre vecinatati fara nevoia unui act notarial)

buna ziua ,

v-as ruga sa ma ajutati cu privire la urmatoarele:
daca in certificatul de urbanism am data cota de 2m in spatele casei si cu aprobarea amplasarii de fereste (casa pe pamant fara etaj, sau mansarda) mai este necesar sa fac un act notarial cu vecinul din spatele casei , cu toate ca casa este amplasata intr- o zona care in care acesta are anexe gospodaresti ( cotete gaini,porci si gradina de legume) si nu casa propriu zisa .

multumesc
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 11:55, 24 August 2009
Este obligatoriu incheierea unui act notarial cu vecinul dvs. pentru ca se poate razgandi,dar totusi trebuie sa pastrati o anumita distanta.
Va multumesc,

Dar, as dori sa stiu mai multe date legislative , cota data de primarie este data tocmai pentru a proteja itimitatea cu vecinatatile , nu este casa cu doua nivele care sa fie amplsata la minimum fata de gard si fata de casa vecinului.
Sa presupunem ipotetic ca acesta in prima faza accepta , daca se rasgandeste ...daram casa ?daca nu doreste din prima faza nu fac casa cu toate ca am aprobat certificatul si autorizatia de construire iar arhitectul si primaria nu a mentionat nimic in acest sens.

o zi buna
In codul civil am gasit :

Distanta minima pentru fereastra de vedere
Art.633 - (1) Este obligatorie pastrarea unei distante de cel putin doi metri între fondul, îngradit sau neîngradit, apartinând proprietarului vecin, si fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrari ce ar fi orientate catre acest fond.
(2) Vederile piezise spre fondul învecinat sunt interzise la o distanta mai mica de un metru.
(3) Distanta se calculeaza de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe fata zidului în care s-a deschis vederea sau, dupa caz, pe linia exterioara a balconului, pâna la linia de hotar.

Avand invedere cele de mai sus revin cu intrebarea mai este sau nu mai este nevoie de acord notarial intre vecini tinand cont si de cele precizate de mine anterior (casa pe pamant , amplsarea acesteia intr-o zonacare nu afecteaza intimitatea acestuia )

Multumesc anticipat.



Atata timp cat respectati ceea ce scrie in certif.de urbanism nu aveti nevoie de nici un alt act! C.U. sunt eliberate tocmai pentru a servi ca ghid in obtinerea aut.de construire si ulterior a receptiei casei fara probleme.Acceptul vecinilor este necesar doar daca nu respectati indicatiile din c.u. si este recomandat sa-l obtineti inainte de a elabora proiectul constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitutea de vedere ContSters116875 ContSters116875 Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Distanța între construcții daca construim o casa cu etaj ?CITI METRII TREBUIESC lasati de gardul vecinului? daca au lasat si 3 geamuri inspre curtea mea ? (vezi toată discuția)