Buna ziua,
Sunt absolvent din 2012 al UNIVERSITATII POLITEHNICE din BUCURESTI
Facultatea de inginerie si managementul sistemelor tehnologice (4 ani-cursuri de zi) , specializarea ingineria sudarii si dupa cum am vazut in codurile COR aceasta ocupatie nu mai exista / in schimb exista subinginer utilajul si tehnologia sudarii , diploma pe care nu o mai elibereaza nici o facultate din Romania.
De ce nu se poate inlocui ocupatia de subinginer cu cea de inginer sudor, care este o ocupatie ceruta in strainatate? Multumesc anticipat! Teodor BADEA -inginer sudor
cristian_e
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici nu a existat vreodata titulatura de Inginer Sudor, suna ca naiba. A existat si exista Inginer Mecanic. Eu am terminat tot UPB, facultatea TCM (azi IMST) in anul 2000 , sectia masini-unelte, 5 ani cursuri de zi. Iti dai seama ca nu puteau scrie inginer strungar/frezor, etc ci inginer mecanic. Cei de la sudura aveau specializarea UTS- utilajul si tehnologia sudarii, azi e ingineria sudarii. Subinginerii erau asimilati scolilor de maistrii- 3 ani si de aceea aveau astfel de titulaturi, apoi au facut invatamant superior de scurta durata 3 ani pentru subingineri, dupa anul 1990. Pana in 1992 UPB se chema IPB-Institutul Politehnic Bucuresti, dupa model sovietic, cursuri de 5 ani la zi si 6 ani la seral, iar subinginerii faceau 3 ani la zi si 4 ani la seral.