avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PRESCRIERE CONTRAVENTIE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PRESCRIERE CONTRAVENTIE

Buna ziua,
firma la care lucrez trebuie sa transmita lunar la Administratia Fondului Pentru Mediu cantitatea de amblaje introdusa pe piata. In luna ianuarie 2010 aceasta raportare nu s-a facut. Printr-o adresa ni se comunica faptul ca acest lucru constituie contraventie si se sanctioneaza cf legii.Intrebarea mea este daca in acest caz se aplica prescrierea faptei si daca da, ce lege sau ceva ar trebui sa invocam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 28 Decembrie 2015
OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
art. 13
(1)Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

(2)In cazul contraventiilor continue, termenul prevazut la alin. (1) curge de la data incetarii savarsirii faptei. Contraventia este continua in situatia in care incalcarea obligatiei legale dureaza in timp.
(3)Cand fapta a fost urmarita ca infractiune si ulterior s-a stabilit ca ea constituie contraventie, prescriptia aplicarii sanctiunii nu curge pe tot timpul in care cauza s-a aflat in fata organelor de cercetare sau de urmarire penala ori in fata instantei de judecata, daca sesizarea s-a facut inauntrul termenului prevazut la alin. (1) sau (2). Prescriptia opereaza totusi daca sanctiunea nu a fost aplicata in termen de un an de la data savarsirii, respectiv constatarii faptei, daca prin lege nu se dispune altfel.
(4)Prin legi speciale pot fi prevazute si alte termene de prescriptie pentru aplicarea sanctiunilor contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere contraventie ContSters56278 ContSters56278 Cum se calculeaza termenul de prescriere in cz. contraventiei? am primit o instiintare de plata cu data de 02.03.2010 cu un proces verbal de contraventie din ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenda contraventionala tu_tu tu_tu Daca esti fotografiat, de exemplu in ianuarie, pt rovigneta si in iulie se intocmeste un proces verbal ca individul nu are rovigneta, si procesul verbal ajunge ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Claudiu_R Claudiu_R Buna ziua, Mai poate fi sanctionat un angajator daca se dovedeste ca in 2011 a lucrat cu persoane la negru? Multumesc! (vezi toată discuția)