avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actionare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actionare in judecata

Buna ziua. Sa va explic intamplarea mea:
Sunt sunat la 5 dimineata ( 22 noiembrie) de un prieten care ma anunta ca masina mea parcata regulamentar pe locul meu de parcare inchiriat de la primarie a fost accidentata de un individ care a fugit de la locul accidentului.
Cand ajung la masina, constat masina mea mutata de pe locul de parcare si o masina a unui vecin "infipta" in partea fata stanga. Masina lui avea cheile in contact si usa sofer intredeschisa.
Dupa 2-3 ore reusesc sa dau de vecinul cu masina. El foarte surprins. Din vorbele lui, reiese ca:
-masina Dacia aflata pe locul de parcare nr. 14 a fost "sparta", fara urme vizibile la portiere de intrare prin efractie, iar din torpedo i s-au furat cheile masinii FORD de pe locul de parcare cu nr.15
-masina FORD a fost deschisa cu cheile din torpedo-ul Daciei, condusa cativa metri, unde necunoscutul (presupusul hot) a bagat masina in marsarier, lovindu-se violent de masina mea aflata pe locul de parcare nr. 13
-masina mea (BMW) a suferit pagube importante partea stg. fata
Politia a fost alertata. Am dat declaratii eu si propritarii celorlalte 2 masini implicate in eveniment (sot-sotie: Dacia-Ford). Au facut poze/masuratori si au incercat sa ia amprente, insa spre final ni s-a spus ca sansele ca necunoscutul sa fie prins sunt mici.
Alte mentiuni:
-Proprietarul Daciei stia ca usa de la Dacie este defecta, si desi nu are carnet, tinea cheile masinii Ford in torpedou-ul Daciei
-proprietara masinii Ford a devenit recalcitranta, refuzand sa faciliteze constatarea faptei la asigurator si refuzand sa imi prezinte asigurarea ulterior pentru a duce copie la asigurator(aveam insa poza din ziua accidentului)
-daunele BMW : 33.000 Ron la reprezentanta, care vor fi acoperite de FGA (asigurarea Ford era la Astra), insa intai achit eu, duc factura si astept banii in cateva luni - masina va fi scoasa din service pe la sf lui ianuarie
-politia nu are nici o pista; nu existau urme de intrare fortata in niciuna din masini, nu au gasit amprente. Singurul indiciu al unui posibil furt ar fi niste ambalaje si obiecte "aruncate" pe scaunele din fata si declaratiile celor 2 proprietari.
-ambele masini parca s-au "evaporat" din parcare dupa incident, desi ei locuiesc tot acolo
-toti 3 avem declaratii la politie legate de cheile aflate in torpedou, si cheile in contact...

Avand in vedere atitudinea recalcitranta a proprietarei, vreau sa o dau in judecata pentru ca m-a purtat atat timp (2 luni) pe drumuri - service/asigurator/politie. Este o poveste mai mult SF, o explicatie posibila fiind ca sotul fara carnet a condus si s-a panicat cand a produs accidentul.
Va rog sa imi sugerati un motiv pentru a o putea actiona in instanta. (neglijenta?/daune morale?)


Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
avasilcovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: avasilcovici , utilizator 21:42, 13 Ianuarie 2016
Nimeni nu are nici o sugestie/parere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu masina furata avasilcovici avasilcovici Buna ziua. Tocmai mi s-a intamplat cel mai nebunesc lucru pe care pot sa mi-l imaginez. Sunt sunat la 5 dimineata de un prieten care ma anunta ca masina ... (vezi toată discuția)
Accident cu o masina declarata furata VasilcoviciAnamaria1986 VasilcoviciAnamaria1986 Buna ziua, am o problema- poate ma puteti ajuta cu un sfat. Duminica dimineata mi-am gasit masina busita in parcare (locul meu de parcare pe care il platesc la ... (vezi toată discuția)
Rca - diferente indoielnice silvia99 silvia99 buna ziua! 2 tineri de 25 ani, din acelasi oras au 2 masini asemanatoare (mai exact 1596cc, 75 c.p.), una e logan(2006), cealata e ford focus(2004). ... (vezi toată discuția)