avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 121/2014 privind eficienta energetica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 121/2014 privind eficienta energetica

Buna ziua,

Va rog, pentru cei care inteleg legea mai bine ca mine sa ma lamureasca cu Legea 121/2014 privind eficienta energetica, publicata in Monitorul Oficial Partea I Nr.574, la data de 1 August 2014. Nicaieri in toata legea nu am gasit ca noi propietari trebuie sa ne montam repartitoare de caldura in apartament. La CAPITOLUL V Contorizare, facturare, costuri de acces, la Art.10 - (5) spune asa:

Imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de
alimentare centralizată cu energie termică, este obligatorie
montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru
individualizarea consumurilor
de energie pentru încălzire/răcire
şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă
destinaţie. Ce am inteles eu reiese ca, doar asociatia de condominiu ( subsol ) sa se monteze contoarele pentru energie termica si nu pe apartament, iar individualizarea consumurilor se va face pe fiecare apartament, corect sau gresesc ?

Multumesc!
Marian
Cel mai recent răspuns: Marian-Ion , utilizator 10:43, 29 Decembrie 2015
Nu, n-ati inteles corect.

Gramatical vorbind, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor este legat in aceeasi propozitie de la nivelul fiecarui apartament.
Desi ati subliniat partile esentiale din propozitie, ati tras concluzia gresita.

Deci pana la sfarsitul anului 2016 trebuie montate contoare (in sensul larg al cuvantului) in fiecare apartament tocmai pentru individualizarea acestui consum.

De altfel, la nivel de scara, contorizarea este facuta de ani buni. Facturarea caldurii si a apei calde se face in conformitate cu contoarele de bransament si particularizeaza consumul la nivel de scara, nu apartament.
Multumesc pentru raspuns!
Marian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare repartitoare de caldura elena.gheorghe15 elena.gheorghe15 Pot sa montez repartitoare de caldura in apartamentul in care locuiesc in conditiile in care Administratia si unii locatari nu doresc acest lucru? (vezi toată discuția)
Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică și alte acte normative GHIGU GHIGU Este obligatorie sau nu montarea pana la 31.12.2016 a repartitoarelor de caldura in imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare ... (vezi toată discuția)
La articolul 10 din legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, ... costantincostica costantincostica La articolul 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 august 2014, cu ... (vezi toată discuția)