avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Omologare camere video
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Omologare camere video

Buna ziua,
Doresc sa imi montez camere de supraveghere in barul meu. Am auzit de la cineva ca trebuiesc omologate ? aveti idee daca imi cumpar eu camerele de pe site de gen altex si le montez eu sunt omologate sau trebuie sa le monteze o firma secializata ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:35, 2 Ianuarie 2016
Conform dispozitii in vigoare,instalarea sistemelor de supraveghere poate fi executata numai de catre operatori economici autorizati si cu licenta de la IGPR si SRI
Pentru a fi omologate, echipamentele tehnice de care amintiti trebuie sa fie insotite de documente in limba originala si traduse in limba romana: instructiuni tehnice de utilizare/ carte tehnica, certificat de calitate si declaratie de conformitate.
Pentru a putea fi comercializate legal in Romania, camerele video de care amintiti trebuie sa detina certificatul de omologare primit de la institutiile abilitate ale statului roman.
mariusever a scris:
Doresc sa imi montez camere de supraveghere in barul meu. Am auzit de la cineva ca trebuiesc omologate ? aveti idee daca imi cumpar eu camerele de pe site de gen altex si le montez eu sunt omologate sau trebuie sa le monteze o firma secializata ?

Camerele video si chiturile de istalare pe care le gasiti in comert sunt omologate.
Una este omologarea si alta instalarea si mai ales valorificarea acestora. Puteti sa le achizitionati, sa le isntalati... dar aveti voie sa prelucrati datele si imaginile inregistrate numai in conditiile legii. Adica nu copiati imaginile inregistrate si le postati pe site-uri, nu le difuzati... Atunci cand aveti un necaz, puteti sa vedeti inregistrarile, sa depistati raufacatorii pe inregistrare, notati data, ora... si solicitati politia sa vada si sa ia masuri. Politia poate copia, transfera acele imagini pe stick si le poate studia, cerceta, prelucra in laboratoarele lor unde au apartaura necesara, unde pot mari, micsora, accentua culor, pot taia, trunchia... Pot compara imaginile cu altele aflate in baza lor de date in scopul depistarii persoanelor si identificarii acestora. Asta inseamna prelucrarea datelor ce nu este permisa de lege pentru oricine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Notificare anspdcp privind montarea de camere video euely euely Buna ziua, Revin dupa o perioada de aproape 2 ani de zile, de cand s-a hotarat in Adunarea Generala , montarea de camere video in imobilul pe care il ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)