avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere judecator camera preliminara- instanta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere judecator camera preliminara- instanta competenta


Buna dimineata,
Eu locuiesc intr-un oras resedinta de judet. Infractiunea de abuz in serviciu, asa cum o consider eu, a avut loc intr-o comuna de langa un orasel, care are si judecatorie si parchet. Plangerea penala am depus-o la parchetul de pe langa judecatoria din acel orasel.
Intrebare: plangerea la judecatorul de camera preliminara pot sa o depun la judecatoria din orasul resedinta de judet, unde am domiciliul, sau este obligatoriu sa o depun la judecatoria din acel orasel?
Cu mii de multumiri,
Cel mai recent răspuns: seny2015 , utilizator 13:12, 30 Decembrie 2015
La judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă se depune si din cate inteleg este vorba de judecatoria din acel ”orasel”
Cred ca se refera la art.341 alin.1, teza II-a,
Soluţionarea plângerii de către judecătorul de cameră preliminară
(1) După înregistrarea plângerii la instanţa competentă, aceasta se trimite în aceeaşi zi judecătorului de cameră preliminară. Plângerea greşit îndreptată se trimite pe cale administrativă organului judiciar competent
.
Si eu as fi curios daca i se poate primi plangerea introdusa la alta judecatorie, respectiv cea de domiciliu.
Daca o trimite cu posta o primesc, apoi se trimite pe cale administrativa organului judiciar competent, dar nu vad rostul atat timp cat cunosti cine este organul competent sa o trimiti in alta parte.
Nici eu nu vad rostul depunerii "intentionat" gresit indreptata, cu atat mai mult cu cat persoana interesata este chiar petitionarul; ideea este daca legea ii permite (?) sa faca acest artificiu (in fapt vrea sa evite drumul pana in oraselul respectiv).
Art. respectiv este gandit in ideea in care gresesti, nu este facut sa te scuteasca de un drum, adica nu vad posibil sa mergi la registratura si sa spui ca depui plangere aici, ca sa nu te deplasezi acolo si sa-ti primeasca plangerea. Mai mult, daca cel care inregistreaza plangerea observa ca nu sunt competenti, sigur nu o primeste, din acest motiv v-am spus ca prin posta e singura varianta sa o primeasca, deoarece nu citeste inainte continutul plicului.

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - plangere impotriva rezolutiei ada123456 ada123456 Am revenit : suspendata de 15 luni in urma unei plangeri penala , am primit odonanata de la procuror cu NUP si amenda adm . de 1000 ron , apoi de la ... (vezi toată discuția)
Judecatorul de camera preliminara competent sa solutioneze plangerea la o ordonanta a procurorului geenral adjunct de la langa curtea de apel miriuta999 miriuta999 Va rog sa imi spuneti care este judecatorul de camera preliminara care este competent sa judece o plangere formulata impotriva unei Ordonante a procurorului ... (vezi toată discuția)
Greseala sau inducere in eroare? danaa1 danaa1 O plangere penala este cercetata de parchetul de pe langa tribunal. Procurorul de caz claseaza dosarul. S-a facut plangere la prim procuror. Prim procurorul ... (vezi toată discuția)