avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere

Buna ziua, in luna februarie a acestui an (2015) mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile.Am facut recurs iar dupa 3 saptamani am primit o scrisoare acasa care zicea ca am pierdut recursul si ca trebuie sa predau permisul pentru 30 zile. In acest timp a intervenit o problema si a trebuit sa plec din tara (in Germania). De atunci conduc in germania cu permisul meu.Am fost oprit o data dar nu a fost nici o problema.
Intrebarea mea : daca revin in tara exista posibilitatea sa fiu oprit si sa mi se ia permisul de conducere??
As vrea sa precizez ca nu mai stiu nimic de suspendare,daca am sau nu dreptul de conducere in tara.
Multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihairusu83 , utilizator 14:03, 30 Decembrie 2015
Exista si posibilitatea daca sunteti oprit sa vi se intocmeasca dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
In momentul de fata as avea dreptul de a conduce in tara?
Mergeti personal la politie sa va interesati, nu va luati dupa vorbe, riscul este cel pe care vi l-am spus.
momentan sunt in germania ...as vrea sa ma intorc in tara in februarie pentru a-mi ridica o diploma de la facultate ...nu stau decat cateva zile ..... mi-e frica sa ma duc sa ma interesez pentru ca exista posibilitatea sa raman fara ....din cate am inteles in uniunea europeana pot circula pntru ca am facut o fapta penala,doar am alunecat pe gheata,am lovit masina personala,dar nu m-am dus in 24 ore sa cer dovada si astfel intr-un exces de zel politistul mi-a suspendat permisul pe 30 zile.
Faptul ca aveti plasticul nu inseamna ca nu puteti avea dreptul de conducere suspendat, este posibil sa fiti verificat si afara si sa figurati cu permisul suspendat si sa vi se intocmeasca dosar penal, corect este sa mergeti sa rezolvati problema cat inca nu este asa grava.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere Flavi1 Flavi1 Buna tuturor! In 31.01.2015 am avut o intalnire cu loganul MCV si a rezultat intr-un proces verbal pentru neacordare de prioritate.Am contestat procesul..am ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis retinut lucian365 lucian365 [quot]buna ziua, o sa incerc sa fiu rapid in a va face cunoscuta problema...... 08.04.2012 am avut un accident victime dar care nuau depus ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala cu/fara permis? alcs_alx alcs_alx Buna ziua, Sunt oprit in trafic de catre un echipaj pentru ca am depasit coloana de masini aflata sa semafor. Teoretic permisul se suspenda 30 de ... (vezi toată discuția)