avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Colinda cu final dezastru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Colinda cu final dezastru

Salut avocatnet,

Intampalrea suna cam asa ,un grup de tineri 18-20 de ani ,in numar de 12 din care 4 fete se aflau intr-o locuinta unde sarbatoreau craciunul.
In jurul orei 01 au aparut 3 indivizi la usa cu bate care doreau sa intra sa regleze conturile cu cineva din incapere.Proprietara casei i-a trimis de acolo si le-a precizat sa nu intre in casa ,la 5 minute au aparut inca 20 de persoane cu varste intre 30-45 de ani care au tabarat in case peste tineri lovindu-i cu bate,țevi de fier ,chei de roți pana au cazut toti la pamant,dupa care au plecat.

Am inteles ca pentru a depune o palngere penala trebuie atinse anumite elemente ,cuvinte cheie cand se face declaratia.Si intrebarea ar fi care sunt acele puncte care trebuie atinse pentru a formula o declaratie corecta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:47, 3 Ianuarie 2016
Nu sunt"cuvnte cheie", este suficient sa descrieti fapta, numele si prenumele partilor vatamate,numele si prenumele faptuitorilor,martori cu nume si prenume,certificate medico-legale.Din cele descrise de dvs. ar fi vorba in primul rand de infractiunea de lovire sau alte violente(art.193 NCP), plangerea prealabila trebuie obligatoriu formulata in termen de 3 luni din ziua cand partea vatamata a luat la cunostinta de savarsirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere,daca depasiti acest termen, faptuitorul nu mai poate raspunde penal.Sigur ca,este vorba si de infractiunea de violare de domiciliuprevazuta si pedepsita de art.224(2)NCP, si in acest caz, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Gasiti pe site,"n" modele plangere penala,pe care puteti sa o personalizati
ART. 289
Plângerea
(1) Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.
#M2
(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.
#B
(3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.
(4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.
(5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.
(6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte.
(7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.
(8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.
(9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.
(10) În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care locuieşte pe teritoriul României, cetăţean român, străin sau persoană fără cetăţenie, şi prin aceasta se sesizează săvârşirea unei infracţiuni pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, organul judiciar este obligat să primească plângerea şi să o transmită organului competent din ţara pe teritoriul căreia a fost comisă infracţiunea. Regulile privind cooperarea judiciară în materie penală se aplică în mod corespunzător.
Este suficient sa meargă toți la politie și sa depună plangere penala.
Sunt mai multe infracțiuni.
Politia trebuie sa va ajute în acest caz.
Aveți dreptul de a avea și avocat angajat.

Dacă politia va pune bete în roate se poate angaja avocat și ulterior.

Agresorii trebuie sa fie cunoscuți de politie și o sa va arate poze pentru recunoașterea agresorilor.
Veți sta la politie câteva ore...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere Crap Crap Daca am facut o plângere la politie prin telefon ma mai cheama la sectie (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)
Model plangere ISTVAN CSEREI ISTVAN CSEREI Buna ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o speta (plangere) pentru infractiune de \"Inducere in eroare a organelor judiciare \" Va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)