avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate DREPT, POLITIE SAU PSIHOLOGIE..... CARE E MAI BUNA????
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

DREPT, POLITIE SAU PSIHOLOGIE..... CARE E MAI BUNA????

BUNA ZIUA.
AS AVEA SI EU O INTREBARE.
CARE FACULTATE DIN URMATOARELE DE MAI JOS ESTE MAI BUNA SI DUPA CARE VEI AVEA UN SERVICIU STABIL , BINE PLATIT SI AVANTAJOS:
1-FACULTATEA DE DREPT
2-FACULTATEA DE PSIHOLOGIE
3-ACADEMIA DE POLITIE.
VA ROG SA DATI RASPUNSURI ARGUMENTATIVE.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:31, 31 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca este foarte important ce va doriti si ce credeti ca vi se potriveste.Restul, vine de la sine.Pentru a fi avantajos si bine platit cred ca tine in primul rand de capacitatea de a performa intr-un anume domeniu.
In principiu (asta inseamna ca se poate si altfel), 1) absolventi de drept, calci pe ei ca pe broaste, adica competitia e mare dupa ce termini facultatea (majoritatea avocatilor castiga mai putin decat salariul mediu pe economie, de consilieri juridici nici nu mai vorbim); 2) cu absolventii de psihologie e si mai grav, te-ntorci la stanga, la dreapta, dai de ei peste tot, aseaza marfa in raft la supermarche si in cel mai bun caz gasesti de munca p'afara pe la vreun azil de batrani (unde necesita persoane "calificate" ca sa le schimbe alora pampersul); 3) cu academia de politie o sa te plangi ca e salariul mic, nu va da hartie de scris si benzina, etc, ca atare sunt absolventi care au renuntat, si-au luat viata in maini si au cautat altceva de munca. Insa peste toate astea, cel mai important este sa faci ceea ce iti place, asa incat orice meserie poate fi potrivita.
Nicio facultate nu îți conferă siguranța unui loc de muncă.

De asemenea, orice facultate îți conferă șansa de a-ți construi o carieră.

Dacă înveți cu seriozitate și muncești cu pasiune, îți cresc șansele de a găsi acel post pe care ți-l dorești.

O să mă refer doar la drept, pentru că am o oarecare experiență.

Cele mai multe posturi sunt cele de avocat sau consilier juridic. Ca avocat nu ai pic de concurență. trebuie să iei o anumită notă . În meserie se merge pe copy-paste după jurisprudență. Singurele cunoștințe de care ai nevoie sunt cele de marketing. Să știi să îți vrăjești clienții că ești cel mai bun.
Nu încape vorbă, sunt câțiva avocați foart buni, dar majoritatea sunt mediocri, la fel și veniturile lor.
Dacă ești bun/bună, poți fi recrutat de o mare casă de avocatură, muncești pe rupte, dar ai un salariu bun.

Ca și consilier juridic, trebuie să ai noroc și pile, sau să fii foarte bun. Noroc îți trebuie ca să să prinzi un post, când ești lipsit de experiență și, de asemenea, să ai de la cine învăța meserie.
Concurența, pentru un post de consilier juridic sare de 100,uneori chiar și de 1000 de oameni pe un singur post. Deci trebuie să fii foarte bun, sau pilos, depinde de post. Uneori ambele sunt necesare. La privați trebuie să fii bun, la stat trebuie să cunoști pe cine trebuie.
Este musai să începi de jos, pe un salariu de mizerie și să tragi tare. Să înveți mult și să te pregătești continuu. În câțiva ani poți avea un CV care să te ducă la postul visat, dar asta dacă ești suficient de inteligent. Altfel, ai un job plătit mai prost sau mai decent, după cât de norocos ești.

O mare diferență între un avocat și un consilier juridic este că un avocat poate spune orice clientului că acesta habar nu are, în timp ce consilierul juridic trebuie să știe ce spune, oricând spune ceva profersional, orice prostie îl va costa. Un avocat poate pierde toate procesele, nimeni și nimic nu îi pune în pericol postul. De aici și marea diferență. majoritatea consilierilor juridci sunt foarte bine pregătiți, pe când majoritatea avocaților sunt slabi pregătiți, dar plini de trufie.

O altă diferență sunt veniturile, sunt foarte puțini avocați care câștigă decent, și mai puțini cei care câștigă foarte mult.
Majoritatea consilierilor câștigă cel puțin decent, iar o parte dintre ei câștigă foarte mult.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
va multumesc tuturor pentru raspunsurile date,dar totusi care ar fi cel mai sigur post si cel mai stabil?

Alte discuții în legătură

Se merita sa faci facultatea de drept? AslPls AslPls Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul ... (vezi toată discuția)
Sfaturi, va rog! merita sa urmez cursurile facultatii de drept? RuxandraR RuxandraR Buna seara!sunt inca eleva in clasa a 12a si am ales sa dau la facultatea de drept din Bucuresti , pentru ca acolo admiterea din cate am auzit este mai grea si ... (vezi toată discuția)
Avocat sau magistrat? Alina2k Alina2k Buna ziua! Am 17 ani si de foarte mult voiam sa ma interesez de anumite lucruri legate de drept. Am trecut in clasa a11a si de 2 ani pot spune ca sunt fixată ... (vezi toată discuția)