va salut, de curand am fost oprit in trafic pt ca am luat o persoana la ocazie, mi sa luat datele personale,mentionez ca nu mi,sa dat amenda sau altceva,la ce ma pot astepta ,si daca pot mai lua pers la ocazie?cu respect
Legea nr. 129/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 din 5 iunie
Conform noii legi, transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati care detin autorizatii taxi valabile
Este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fara a detine, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.
Persoanele fizice sau juridice care efectueaza, in mod repetat, transport public contra-cost de persoane sau de marfuri, fara sa respecte noile dispozitii pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.
Pe viitor,pentru a indeparta situatii neplacute sau amenzi,respectati noile dispozitii