Buna ziua,
As dori sa aflu, incepand cu 1 ian 2016:
1. care sunt cotele de contributii sociale datorate de salariat incadrat cu CIM;
2. care sunt cotele de contributii datorate de angajator pentru un salariat cu CIM;
3. modalitatea de calcul a venitului impozabil pentru un salariat cu CIM;
4. care sunt cotele de contributii sociale datorate de un presedinte de asociatie de proprietari, care are un contract de mandat;
5. care sunt cotele de contributii sociale datorate de un cenzor la o asociatie de proprietari, care are un contract de mandat;
6. care sunt cotele de contributii sociale datorate de angajator pentru un presedinte de asociatie de proprietari, care are contract de mandat;
7. care sunt cotele de contributii sociale datorate de angajator pentru un cenzor la o asociatie de proprietari, care are contract de mandat;
8. modalitatea de calcul a venitului impozabil pentru un presedinte si/sau un cenzor la o asociatie de proprietari, cu contract de mandat.
Va multumesc
Deoarece am discutii contradictorii cu administratorul, va rog sa-mi spuneti: indemnizatia presedintelui - pensionar incadrat cu contract de mandat, se calculeaza la fel ca si cea a cenzorului - pensionar, incadrat cu contract de mandat ? Ma refer la cotele de contributii.
Eu stiu ca ambele indemnizatii se calculeaza la fel: din brut se scad 10,5% (CAS) si 5,5% (CASS), dupa care se aplica impozitul DE 16% si rezulta netul.
Pentru CIM-uri, incepand cu 1 ian 2016 se utilizeaza noile deduceri personale?
Va multumesc frumos.
Deducerile personale se aplica atat la CIM (numai la locul principal de munca) cat si la contractele de mandat ale presedintelui sau cenzorului daca sunt pensionari si nu al alt loc de obtinerea vreunui venit care sa fie principal. Pensia nu se considera ca fiind generatoare de venit principal.
Angajare cenzor
maria207
Buna seara
Va rog mult sa ma lamuriti la urmatoarea problema : s-a hotarat la sedinta angajarea cenzorului si a presedintelui . Stiu ca se face un ... (vezi toată discuția)