avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul venit din salarii incepand cu 1 ian 2016
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul venit din salarii incepand cu 1 ian 2016

Buna ziua,
As dori sa aflu, incepand cu 1 ian 2016:
1. care sunt cotele de contributii sociale datorate de salariat incadrat cu CIM;
2. care sunt cotele de contributii datorate de angajator pentru un salariat cu CIM;
3. modalitatea de calcul a venitului impozabil pentru un salariat cu CIM;

4. care sunt cotele de contributii sociale datorate de un presedinte de asociatie de proprietari, care are un contract de mandat;
5. care sunt cotele de contributii sociale datorate de un cenzor la o asociatie de proprietari, care are un contract de mandat;
6. care sunt cotele de contributii sociale datorate de angajator pentru un presedinte de asociatie de proprietari, care are contract de mandat;
7. care sunt cotele de contributii sociale datorate de angajator pentru un cenzor la o asociatie de proprietari, care are contract de mandat;
8. modalitatea de calcul a venitului impozabil pentru un presedinte si/sau un cenzor la o asociatie de proprietari, cu contract de mandat.
Va multumesc
1 ianuarie 2016 nu schimba lucrurile fata de 30 decembrie 2015.
VA MULTUMESC FRUMOS.
VA UREZ UN AM NOU MAI BUN, SANATATE SI SARBATORI LINISTITE !
Deoarece am discutii contradictorii cu administratorul, va rog sa-mi spuneti: indemnizatia presedintelui - pensionar incadrat cu contract de mandat, se calculeaza la fel ca si cea a cenzorului - pensionar, incadrat cu contract de mandat ? Ma refer la cotele de contributii.
Eu stiu ca ambele indemnizatii se calculeaza la fel: din brut se scad 10,5% (CAS) si 5,5% (CASS), dupa care se aplica impozitul DE 16% si rezulta netul.
Pentru CIM-uri, incepand cu 1 ian 2016 se utilizeaza noile deduceri personale?
Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2015
ligadiangeli, utilizator
Deducerile personale se aplica atat la CIM (numai la locul principal de munca) cat si la contractele de mandat ale presedintelui sau cenzorului daca sunt pensionari si nu al alt loc de obtinerea vreunui venit care sa fie principal. Pensia nu se considera ca fiind generatoare de venit principal.
Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate - contract de mandat - 1 mai 2016 ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti care sunt cotele de contributii sociale datorate pentru un cenzor/presedinte asociatie de proprietari, beneficiar al unei ... (vezi toată discuția)
Personalul angajat intr-o asociatie de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la personalul angajat intr-o asociatie de proprietari: 1. Presedintele are contract de mandat. Ce impozite plateste? ... (vezi toată discuția)
Contributii retinute la presedintele unei asociatii de proprietari giv giv Buna ziua! Datorita faptului ca nu am gasit un raspun exact care sa ma lamureasca 100% stimati colegi va supun atentiei urmatoarea problema: Avem un ... (vezi toată discuția)