avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Etape proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Etape proces

Va rog sa ma lamuriti cu etapele unui proces, mai exact cu fixarea primului termen de judecata. S-a depus cerere de chemare in judecata. Paratul a formulat intampinare si cerere recoventionala. Reclamantul a depus intampinare si raspuns la intampinare. Paratul a primit acasa aceasta ultima modificare. Nu ar trebui sa se fixeze primul termen? Mai sunt etape de parcurs pana la stabilirea acestuia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 13:07, 31 Ianuarie 2016
Urmeaza sa se fixeze primul termen de judecata si sa se dispuna citarea partilor in maxim 60 de zile de la data rezolutiei conform disp.art 201 al.3 c.proc.civ., termen care poate fi redus de judecator in functie de obiectul actiunii.

Art. 201
Fixarea primului termen de judecată
....................................................
3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.
Multumesc.
Care ar fi totusi motivele pentru care nu s-a stabilit inca termen deoarece raspunsul la intampinare a fost depus pe 12.12.2015. Au fost depasite cele trei zile si cu toate acestea nu s-a stabilit termen. Se poate face ceva in aceasta privinta?
Probabil ca, sunt procese multe pe rolul instantei,nu prea aveti nimic de facut decat sa asteptati.
Nu merge asa de repede cum ne-am dori.! Eu am introdus o actiune la judecatorie in ian.2015 si primul termen a fost stabilit in sept. 2015
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2016
ContSters344547, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene proceduri petre_marian petre_marian buna ziua.as dori sa stiu care este durata de timp de la depunerea cererii de judecata si pana la citarea partilor. Iar in legatura cu art. 238 n c p c ... (vezi toată discuția)
Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)