avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie la executare si executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie la executare si executare silita

Am nevoie urgent de cele mai bune sfaturi
Sunt cu un dosar in apel, obiectul dosarului este contestatie la executare si executare silita si am calitatea de contestatar-debitor. Titlul executoriu s-a infiintat in urma unui proces de granituire.
Initial, impreuna cu sotul meu am deschis proces unui vecin pt Granituire si Revendicare care prinsese in titlul lui si o bucata de teren din proprietatea mea, mi-a fost fost respins capu’ de cerere cu revendicare si s-a mers mai departe cu Granituirea.
Fac mentiunea ca detin doua proprietati una langa alta: o proprietate de 0.21 ha (0,14 ha teren arabil + 0,07 ha faneata) a mea personala dobandita printr-o sentinta judecatoreasca si o a doua proprietate de 0.04 ha (400mp) detinuta in coproprietate cu mostenitorii defunctului meu sot care a decedat in timpul procesului, bucata de teren prinsa in titlul vecinului este din cei 0,14 ha teren arabil astfel ca mi s-a blocat singura cale de acces posibila pe care o aveam la suprafata de teren de 0,07 ha faneata.
La momentul deschiderii procesului de granituire si revendicare proprietatea detinuta cu sotul meu nu era dovedita cu acte oficiale si nici inclusiv atunci cand s-a infiintat Tiltlul executoriu, recent am putut face cadastrul si urmeaza sa fac inscrierea in prima carte funciara, care din cate am inteles pana in 2023 cartile funciare se vor face gratuit.
INTREBARE:
SE POATE ANULA TITLUL EXECUTORIU SI INCLUSIV EXECUTAREA SILITA INCEPUTA DEJA INCA DIN 2014 DACA ACUM AM ACTE OFICIALE SI SUNT IN REGULA CU ELE...?
POT CERE O NOUA EXPERTIZA JUDICIARA SA SE MASOARE SI SA SE DELIMITEZE DIN NOU SUPRAFETELE ASTFEL INCAT SA AM SI EU O CALE DE ACCES LA CEI 0.07 ha FANEATA?
CE SFATURI IMI PUTETI OFERI?

Alte discuții în legătură

Fond funciar legea 18 mostenesc pe adeverinta in baza legii 18 ... d_morariu d_morariu fond funciar legea 18 mostenesc pe adeverinta in baza legii 18 x hectare de pamant agricol plus 0.35 ha intravilan gradina . adeverinta este pe numele ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de vecinatate - poate fi atacat in instanta? EduardMarinescu EduardMarinescu Sunt proprietarul unui teren, intr-o anumita localitate. Aceste teren se invecineaza cu un alt teren proprietate a unei societati comerciale. Societatea ... (vezi toată discuția)