Sunt proprietarul unui teren, intr-o anumita localitate. Aceste teren se invecineaza cu un alt teren proprietate a unei societati comerciale. Societatea comerciala a construit un gard care imi incalca proprietatea cu aprox. 2 m in adancime pe o latura de 90 m. Asta vara m-au convocat la teren, mi-au aratat un cadastru si m-au rugat sa semnez un proces verbal de vecinatate. Fiind naiv si tinand cont de promisiunea lor ca vor muta gardul am acceptat. Actionarii societatii comerciale sunt persoane publice importante (politica) si am avut incredere in cuvantul lor.
Insa nici pana in prezent nu si-au mutat gardul iar deschiderea proprietatii mele s-a micsorat de la 13m la 11 m.
Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera terenul (evident, in afara de angaja un avocat)?
Ce tip de actiune ar trebui sa formulez in justitie?
Ce alte sfaturi imi oferiti pentru aceasta situatie ?
Prin procesul verbal de vecinatate pe care l-am semnat mi-am dat acordul asupra liniei (granitei) ce desparte cele doua proprietati.
Care ste semnnificatia acestui proces verbal de vecinatate?
Ma impiedica acest proces sa formulez o actiune in revendicare?
Este recomandabila o actiune de rectificare a a cartii funciare (ca sa nu mai platesc taxe judiciare mari)?
Potrivit legii, procesul-verbal de vecinatate este actul de constatare incheiat intre proprietarii imobilelor invecinate, intocmit de o persoana autorizata, prin care se exprima acordul cu privire la identificarea corecta a limitelor comune recunoscute de catre acestia, in cazul in care exista limite fizice.
Semnarea unui asemenea proces nu va impiedca sa formulati o actiune in revendicare ..
Procesul verbal a fost autentic, dat În faţa unui notar ?Aceasta este condiţia acceptului dat de către vecinii, persoane fizice.În cazul vecinătăţii cu primăria semnează aceasta sau pentru vecinătate ape navigabile sau posibil navigabile, deci cele care sunt domeniu public semnează Apele Române.
Cadastru
dumitrescumaria
Am semnat un ”Proces -verbal de vecinatate unui vecin pentru un teren intravilan care si-a intocmit uncadastru si cand am vrut si eu sa-mi reinnoiesc ... (vezi toată discuția)