Sunt proprietarul unui teren, intr-o anumita localitate. Aceste teren se invecineaza cu un alt teren proprietate a unei societati comerciale. Societatea comerciala a construit un gard care imi incalca proprietatea cu aprox. 2 m in adancime pe o latura de 90 m. Asta vara m-au convocat la teren, mi-au aratat un cadastru si m-au rugat sa semnez un proces verbal de vecinatate. Fiind naiv si tinand cont de promisiunea lor ca vor muta gardul am acceptat. Actionarii societatii comerciale sunt persoane publice importante (politica) si am avut incredere in cuvantul lor.
Insa nici pana in prezent nu si-au mutat gardul iar deschiderea proprietatii mele s-a micsorat de la 13m la 11 m.
Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera terenul (evident, in afara de angaja un avocat)?
Ce tip de actiune ar trebui sa formulez in justitie?
Ce alte sfaturi imi oferiti pentru aceasta situatie ?
Procesul verbal de vecinatate nu a fost semnat in fata unui notar ci in fata inginerului de la cadastru. Pe acest proces verbal a mai semnat un vecin si primarul localitatii.
Aveţi noroc aşa că nefiind un act autentic, la data când s+a făcut acest proces verbal nu aţi măsurat terenul d-voastră, etc,acţiune în grăniţuire şi revendicare şi modificare p.v vecinătate deci a schiţei cadastrale care a stat la baza , baza întabulării vecinului -societatea X.În momentul când şi-a făcut întabularea, societatea, aţi primit o adresă de la OCPI, biroul local, ca "persoană interesată" că s+a făcut incheierea de C.F a vecinului.......şi aveţi drept de cerere de reexaminare 15 zile?
Cadastru
dumitrescumaria
Am semnat un ”Proces -verbal de vecinatate unui vecin pentru un teren intravilan care si-a intocmit uncadastru si cand am vrut si eu sa-mi reinnoiesc ... (vezi toată discuția)