avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furnizare internet fara voia mea
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furnizare internet fara voia mea

Buna ziua,
Primesc servicii internet de la o firma de la care am un echipament in custodie, conform unui contract.
Acel echipament modem cu router wireless incorporta l-am configurat dupa cum am dorit, in speta i-am dezactivat functia de WI-FI, pentru ca utilizez un echipament mult mai profesional decat cel pe care l-am primit.
Am observat ca de la o vreme, fara stirea mea, provider-ul a activat functia de WI-FI a echipamentului pe care il am in custodie, fara sa ma anunte, in scopul de a furniza internet gratuit altor clienti ai firmei.
Repet, echipamentul se afla in cusotdie in locatia mea, pentru care in mod normal ar trebui sa platesc o taxa si care consuma curent, imi limiteaza banda de internet si imi afecteaza conexiunea wireless a routerului meu.
Este normal ca acest provider sa furnizeze acest serviciu fara ca el sa fie stipulat in contract si sa imi dau acordul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 19:42, 23 Ianuarie 2016
mastera a scris:

Este normal ca acest provider sa furnizeze acest serviciu fara ca el sa fie stipulat in contract si sa imi dau acordul?

Normal ca nu este normal ce se intampla (in ipoteza ca faptele sunt asa cum le prezentati).
Contractul trebuie sa se deruleze in limitele clauzelor convenite.
Eu in contract nu am nimic stipulat ca ei pot face asta ceva.
Singurul lucru care este stipulat in contract este faptul ca ei pot mari pretul abonamentului dar niciodata sa il micsoreze. Ceea ce si asta este o clauza abuziva.
Ceea ce se intampla cu acest serviciu se datoreaza faptului ca acest provider, unul din cei mari operatori de cablu TV din Romania, doreste sa ofere internet gratuit, prin echipamentele aflate la clienti, tuturori clientilor sai.
Adica, mai concret, acest provider a activat de ceva vreme pe toate echipamentele de la clienti care au Wi-FI acest serviciu. Iar fiecare abonat poate sa isi faca un cont pe site-ul, provider-ulu, si oriunde s-ar afla in tara asta si exista semnal WI-FI sa se poata conecta.

Un alt provider la fel de mare din Romania, a optat sa ofere acest internet, prin echipamente care nu se afla la client.

Toata discutia se invarte si depinde de interpretarea contractului respectiv; trebuie vazut contractul si analizat in toate elementele sale. Cu privire la clauzele abuzive, este important ce calitate juridica are clientul (daca sunteti firma, abordarea se complica). Pentru a va putea valorifica drepturile subiective lezate, opinez necesitatea unui suport de specialitate (mai mult decat pareri pe forum).
Simplu: firma are niste Conditii Generale sau Termeni de Utilizare cu care v-ati declarat de acord prin semnarea contractului, daca nu va conveneau aveati dreptul sa nu semnati contractul sau la schimbarea acestor termeni va era oferit un termen in care puteati renunta la abonament. Nu rezulta din nimic ca internetul oferit altora v-ar manca din largimea de banda oferita de provider, nici ca v-ar incalca anumite drepturi, iar consumul efectiv de curent la puterea respectiva de emisie este de 0,53 RON/an (cu tot cu taxe).

Canalele WiFi aflate la suficienta distanta nu se interfereaza (de ex. 1 cu 6 sau mai mare, 11 cu 6 sau mai mic, etc.). In general, in zonele dens populate utilizarea benzii de 2.4 GHz este dificila.

Firmele mari isi calculeaza fiecare miscare din punctul de vedere al implicatiilor juridice, asa ca daca dati firma in judecata veti pierde procesul si va trebui sa platiti cheltuieli de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2016
tgeorgescu, utilizator
Userul, presupun, a deschis discutia pe considerente juridice si procedurale. Daca ii mananca sau nu din banda de trafic, este o chestiue de experiza judiciara (nu stim noi daca ii mananca din banda sau nu, daca ii consuma curent de 2 lei sau de 2000 lei), parerea mea.

Alte discuții în legătură

Procedura comunicare ip-uri Vulturudac Vulturudac in caz de accesare ruter fara drept de catre persoane straine,in cat timp e obligat furnizorul de net sa puna la dispozitia beneficiarului ip-urile care s-au ... (vezi toată discuția)
Providerul de internet limiteaza dreptul de utilizare RaDracones RaDracones Daca povestile si \"paranoia\" legate de providerii de internet care limiteaza, gestioneaza si urmaresc actiunile clientilor veneau in general din SUA si lumea ... (vezi toată discuția)
Accesarea conexiunilor wi-fi private si neparolate este legala? andersson andersson Salut. Este legal sa folosesti internetul wi-fi neparolat care este disponibil in anumite zone (pe diverse strazi in dreptul unor blocuri/case) de la routere ... (vezi toată discuția)