avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj necuvenit

Buna ziua,am primit saptamana asta o scrisoare de la ANOFM prin care mi se cere sa restitui 835 de lei somaj necuvenit primit intre lunile iunie-decembrie 2011.Care ar putea fi motivul pentru care trebuie sa platesc aceasta suma dupa 4 ani de cand am primit somajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 5 Ianuarie 2016
Unul dintre motive ar fi realizarea de venituri mai mari decat indicatorul social de referinta (500 lei) pe perioada cat ati fost in somaj.
1. Normal ar fi fost sa scrie si motivul pentru care vi se cerer restituirea indemnizatiei de somaj.

2. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti lamuriri si, in functie de raspunsul primit, va spunem cum sa procedati.
Cand ati primit acea decizie/scrisoare?
Am primit-o pe data de 28 decembrie 2015
Atunci sunteti inca in termenul in care puteti sa depuneti contestatie .

In perioada iunie-decembrie 2011, ati realizat si alte venituri in afara de indemnizatia de somaj?

Alte discuții în legătură

Venituri in perioada de somaj ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ,daca un somer are si alte venituri in perioada in care se afla in somaj,mai primeste ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Pierzi somajul daca ai o intreprindere individuala? papa_paul602000 papa_paul602000 Se pierde somajul daca ai activa o I.I.(intreprindere individuala)? (vezi toată discuția)