avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj daca sunt asociat 50%din firma?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj daca sunt asociat 50%din firma?

am o firma cu 2 angajati care nu este pe profit.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:40, 10 Noiembrie 2009
da, daca veniturile dvs (dividende, etc) sunt sub 500lei si indepliniti conditia privind stagiul de cotizatie
Normele metodologice ale Legii 76/2002 nu prevad restrictii de venit in cazul dvs:
Art. 15. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj în condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare în luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa , somaj amaiana amaiana multumesc tuturor celor care au avut amabilitatea sa-mi raspunda:love1: (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj necuvenit Madalina2016 Madalina2016 Buna ziua,am primit saptamana asta o scrisoare de la ANOFM prin care mi se cere sa restitui 835 de lei somaj necuvenit primit intre lunile iunie-decembrie ... (vezi toată discuția)