avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata cotizatii PFA din 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata cotizatii PFA din 2016

Buna ziua,

Am lecturat articolul dvs. privind plata contributiilor PFA din 2016, insa am cateva aspecte punctuale la care as dori cateva mici sugestii, va rog, asupra carora va multumesc anticipat!

1. Cum faci daca iese profitul mai mic decat deductibilele inregistrate pe PFA? Mai scot din facturile deductibile, sau cum sa fac?

2. Referitor la impozitul pe cladire, eu imi desfasor activitatea pe 1/6 din suprafata casei (1 camera) - am facut contract de comodat. Din 4 ianuarie inteleg ca se impoziteaza in alt mod. Se declara la Fisc, la Primarie, sau unde? Care este modalitatea de declarare a spatiului? Mentionez ca restul de 5/6 este spatiu rezidential, intrucat stau aici cu familia, astfel incat deduc din profit prin PFA doar 1/6 din facturile de curent, apa, cablu/internet, etc.

3. Impozitul pe CAS de 10.5% (pensii), se plateste la veniturile inregistrare din 2016 incolo, dar nu si pt. cel din 2015?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa taxi ContSters236160 ContSters236160 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o lamurire, asupra cheltuielilor facute , sunt PFA.cu activitate taxi, si neplatitor de TVA. Din activitatea pe care o ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament romvio romvio Buna ziua, Am urmatoarea situatie cu privire la impozitul pe apartament 2016: am un apartament (impozitul este platit pana acum 50% sotul, 50% sotia) care a ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediu fiscal si apartament inchiriat. ce impozit pe imobil se plateste in 2016? pam79 pam79 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in aplicarea anumitor prevederi din noul cod fiscal cu privire la un PFA. Situatia in cauza: PFA cu: - sediu fiscal ... (vezi toată discuția)