avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA taxi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA taxi

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o lamurire, asupra cheltuielilor facute , sunt PFA.cu activitate taxi, si neplatitor de TVA. Din activitatea pe care o desfasor eu incasez serviciile fara TVA iar tot ce cheltui dau TVA, cum inregistrez cheltuielile in registru cu TVA sau fara? Daca cumpar benzina de 124ron TVA este 24 din bon, inregistrez 124ron sau doar 100ron?
A doua intrebare, dupa ce platesc impozit pe profit, chitanta respectiva o pot deduce din cheltuieli?
A treia problema, am un contract de comodat intre mine ca persoana fizica si mine ca PFA pentru masina care o utilizez in aceasta activitate, cheltuielile cu asigurarea, ITP-ul si RAR-ul il pot deduce sau nu, ele fiind platite pe persoana fizica.
Va multumesc anticipat, va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters236160 , utilizator 12:28, 9 Ianuarie 2012
Cheltuielile deductibile si nedeductibile ce se inscriu in registrul de incasari si plati sunt cu tot cu TVA.
Impozitul achitat , se inscrie in registrul de incasari si plati -este cheltuiala dar nu este cheltuiala deductibila , deci nu se inscrie in totalul cheltuielilor ce le inscriseti in declaratia de venit.
Trebuie sa vedeti ce ati trecut in acel contract de comodat ca fiind cheltuieli ce pot fi suportate pe pfa.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, neplatitor de tva, sistem real, completare d 200 - help! tokiyo tokiyo Buna ziua tuturor, Solicit opiniile dvs. cu privire la urmatoarea situatie: am inceput activitatea ca PFA, traducator, de la 01.09.2010 ( cf. D 220 de la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva la ii martie_2014 martie_2014 Buna ziua . Am si eu o nelamurire cu privire la tva-ul virat de o intreprindere individuala in contul bugetul statului. Tva-ul virat este o chelt. ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)