aveti grija si la termenul legal in care poate fi introdusa contestatia in anulare . acest termen este de 15 zile .
de asemenea, pana la solutionarea contestatiei la executare , instanta competenta poate suspenda executarea, daca se depune o cautiune in cuantumul fixat de instanta.
hotararea pronuntata cu privire la contestatie, se da fara drept de apel, cu unele exceptii .
Pai cum e data hotararea, definitiva si irevocabila? Ma indoiesc ... deci se poate face contestratie la executare conf art 399 alin 1 Cpc introdusa la instanta ce a pronuntat hotararea ce se executa. ATENTIE, insa, contestatia se poate depune in 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de actul de executare. Ceea ce spunea mai sus colegul/colega Roxanel, il regasiti in art 403 alin 1.
Sfatul meu: daca nu aveti un avocat ... acum ar fi timpul sa va cautati unu repede =D>
Am inteles ca urmeaza sa se solicite investirea cu formula executorie a unei hotarari judecatoresti, asa este ? Ce dispune hotararea care urmeaza sa fie pusa in executare ? Poate ajungeti la o intelegere prealabila cu creditorul obligatiei, ca sa nu mai suportati si cheltuielile de executare silita. Este o evacuare, o obligatie de plata ?
Abia s-a redactat, trebuie sa o citesc la judecatorie. Este pentru creditor o "afacere imobiliara",tertipuri: nu primeste banii, returneaza mandatele, refuza tertii (martor), nu recunoaste in instanta ca s-a facut oferta, asa cum bine stiti, instanta aude doar ce vrea sa auda,...pierd, fac recurs, instanta, la fel, nu aude/ nu vede,lucrurile sunt aranjate ab initio, cu o arta desavarsita nu esti lasat sa vorbesti, dar nu poti spune ca ti s-a interzis...se incalca CPC, "in pronuntare" este formula magica prin care ti se "ia cuvantul",...respinge recursul...acum s-a redactat, s-a trimis la judecatorie, ce pot sa astept decat executarea...La judecatorie chiar daca fac contestatie la executare- executarea parca isi urmeaza cursul...nimeni nu poate ajuta, dar mai multe nu se pot spune. Pot stramuta procesul daca fac contestatie la executare?
Va multumesc tuturor, am sa cumpanesc bine ce am de facut.
In alta ordine de idei..."Ce interesant suna intr-o lege "instanta poate"...