avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... amenintari firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

amenintari firma de recuperare

Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ( 1 an) ma tot pistoneaza firma de recuperari prin scrisori ca am de plata o suma cu penalizari care este mai mare de cat creditul avut de doua ori! In fiecare scrisoare ma ameninta ca vor veni cu titlu executor si cu politia , si vor scoate la licitatie bunurile personale.
Ce rugaminte am : 1 Pentru o executare silita , nu trebuia sa fiu citat intr-un proces?
2 Nu tribunalul trebuia sa-mi comunice sentinta ?
3 Daca aceasta firma ma ameninta aiurea , ce pot face pentru termina cu aceste amenintari
4 Firma de recuperari poate sa treaca la executare silita fara un proces?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 19 Noiembrie 2011
Nu va poate executa nimeni fara sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Cu acest titlu creditorul trebuie sa se prezinte la un executor judecatoresc , care sa deschida o procedura bine stabilita. Ambele actiuni evident ca presupun si citarea dv. Eu zic sa ignorati pur si simplu scrisorile si sa refuzati semnarea confirmarii de primire daca se cere. Daca au ceva de facut sa o faca procedural, si la instanta sa demonstreze ca au calitate procesuala, sa arate mandatul in baza caruia actioneaza (apropos se pare ca banca nu poate da un mandat valabil din moment ce ea si-a incasat polita de asigurare de risc financiar pe care ati platit-o integral la data creditului ;) si cu aceasta polita practic dv. ati acoperit-o de riscul de neplata ), sa demonstreze ca nu s-au prescris datoriile desi sunt mai vechi de 3 ani, ...... bla bla.
Contractul de credit constituie titlu executoriu, nu au de ce sa va actioneze in judecata, se vor adresa unui executor judecatoresc, iar acesta cere de la instanta incuviintare pt executare silita ( se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor). Dvs primiti somatie de la executor si daca nu platiti in termen de cateva zile, poate sa va execute silit bunurile si veniturile. Daca nu sunteti de acord cu suma ce se executa sau cu insusi titlul etc, aveti posibilitatea sa faceti contestatie la executare
Din ce scrieti dvs, firma de recuperare doar ameninta ca va executa silit, nu au facut pana acum vreun demers, mai ales ca tot ei trebuie sa plateasca in avans executorul. Puteti sa si verificati pe portalul instantelor de judecata , la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, dupa numele dvs , daca s-a obtinut incuviintare.
Sa va faca proba ca e noul creditor, sa va dea explicatii asupra sumelor pe care le aveti de platit si incercati sa va intelegeti amiabil asupra unuei sume pe care s-o platiti lunar si sa evitati sa ajungeti la executare silita
Deci sa inteleg ca desi eu nu am nici un document, contract, cu firma de recuperari , nu am avut nici un proces pe rol , datoria catre banca intrand in prescriptie extintiva , pot fi executat silit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Nu e nevoie ca dvs sa aveti contract cu firma de recuperari si nici sa incheiati un contract cu aceasta, e dreptul creditorului dvs ( banca ) sa-l cesioneze altuia.
Daca executorul judecatoresc obtine incuviintare de la instanta, da puteti fi executat silit, iar daca dvs aveti ceva ( orice) impotriva, va adresati instantei de executare cu o contestatie in
executare si puteti invoca si faptul ca dreptul lor la actiune e prescris. Daca primiti somatie de la executor, ar fi bine sa va adresati unui avocat


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)
De unde aflu - stadiu cerere de executare silita chitoiu chitoiu Servus . Intrebare simpla , de unde pot afla daca a fost depusa cererea de executare silita si eventual aprobata ? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)