avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită De unde aflu - stadiu cerere de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

De unde aflu - stadiu cerere de executare silita

Servus . Intrebare simpla , de unde pot afla daca a fost depusa cererea de executare silita si eventual aprobata ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionutz73 , utilizator 17:51, 25 August 2021
1. De la creditor;
2. De pe portalul judecatoriei;
3. De la banca la care aveti contul.
Intrucat procedura prevede incuviintarea executarii silit de instanta de judecata, executorul judecatoresc dupa primirea cererii de la creditor, solicita incuviintarea instantei.Astfel se formeaza un dosar in care figureaza ca parte debitorul.Legea nu prevede citarea debitorului la solutionarea cererii de incuviintare, astfel ca, numai daca acesta din urma verifica portalul intantei descopera ca s-a solicitat incuviintarea executarii.
Asadar putet introduce numele dvs in casuta din dreapta sus si veti apasa cautare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Francisc Gerber, Avocat
Codul de procedură civilă a cam fost modificat. Începănd cu 19.10.2014, încuviințarea executării silite o dă executorul judecătoresc. Instanța de executare doar investește titlul cu formulă executorie, dacă nu este o hotărâre judecătorească.
Prin urmare, dacă urmați sfatul de mai sus, vă puteți uita mult și bine pe Portalul Instanțelor, nu veți regăsi niciun dosar de încuviințare, dacă cererea de executare este depusă la executor ulterior datei de 18.10.2014.
Singurul mod de a afla este prin adresarea unei întrebări, fie creditorului, fie executorului, sau să așteptați primirea somației de plată.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Bună seara cum aflu dacă am intrat în executa silită vă rog
De unde aflu stadiul unui dosar de executare silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere instanta wap54 wap54 Cum se procedeaza acum la solicitarile de executare silita cu incheierile instantelor privind incuvintarea executarii? Se inregistreaza la judecatorie ca ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita antonia30 antonia30 Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul a primit o somatie de executare silita ieri si in somatie scrie ca executarea a fost incuviintata de ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita - ce sa fac??? VictorArditti VictorArditti S-a admis incuviintarea silita si maine merg la judecatorie, nu am primit inca nici un act, doar am vazut pe portal, nici nu stiu exact despre ce e ... (vezi toată discuția)