avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa livrari laptop-uri 2016
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa livrari laptop-uri 2016

Buna ziua,

Avem un magazin online cu vanzari de laptopuri, iar conform codului fiscal, incapand cu 01.01.2016, pentru livrari de telefoane, laptopuri , tablete PC se aplica taxarea inversa, adica nu mai inscriu TVA-ul pe factura/nu il mai colectez si nici nu il mai datorez.

Art 331, alin 1 - Condiţia obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 316.

Art 331, alin 1 - Pe facturile emise pentru livrările de bunuri/prestările de servicii prevăzute la alin. (2) furnizorii/prestatorii nu vor înscrie taxa colectată aferentă. Beneficiarii vor determina taxa aferentă, care se va evidenţia în decontul prevăzut la art. 323, atât ca taxă colectată, cât şi ca taxă deductibilă. Beneficiarii au drept de deducere a taxei în limitele şi în condiţiile stabilite la art. 297-301.

Intrebari:
1. pe mine, furnizor, ar trebui sa ma intereseze daca beneficiarul cumpara laptopul pt revanzare sau pentru uz propriu?

2. beneficiarul are dreptul sa-si deduca TVA-ul indiferent de scopul achizitiei - revanzare sau uz propriu?

Alte discuții în legătură

Deducere tva aferenta achizitie cladire si teren - vechi 053103 053103 A fost o emisa o factura de livrare - teren+ imobil - de catre o firma in faliment. Factura a fost emisa cu TVA, ptr care a fost colectata TVA si ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa maka67 maka67 BUNA ZIUA, LA TAXAREA INVERSA, BENEFICIARUL VA PLATI TVA -UL EFECTIV LA STAT, NU?Am un diferend cu un beneficiar care spune ca nu este asa. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cu sau fara tva in 2010 vegomax vegomax stie cineva daca s-a modificat legea privind insoventa pe 2010, adica daca firmele in insolventa pot sa mai cumpere si sa vanda fara tva? (vezi toată discuția)