avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia minima

Buna ziua. Beneficiez de pensie de invaliditate de gradul 2 in urma expertizelor medicale, in valoare de 400 de lei ( pensia minima data de catre statul roman)
Acum ca valoarea punctului de pensie sa marit de la 830,2 la 871 ,7 .eu si cei care iau aceasta pensia minima ,li se vor mai adauga cativa lei in plus?
Sau doar celorlalti pensionari, care nu fac parte din catergoria celor cu aceasta pensie ?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:34, 5 Ianuarie 2016
Cei care au un punctaj mai mic de 0.45887 nu vor simti nicio majorare.
Vor primi tot 400 de lei.
Cuantumul pensiei va creste in interiorul sumei de 400 de lei.
Cei care au un punctaj mediu anual in intervalul 0,45888 si 0.48181 vor primi ceva in plus.
Adica intre 1 si 20 de lei.
Nu vor mai primi indemnizatia minima pentru pensionari de 400 de lei.
Vor primi pensie.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
Carp Mircea, utilizator
1. Nu exista pensie minima.

2. - Cuantumul pensiei este acela care rezulta din calcul conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
- In cazul in care cuantumul pensiei calculate este mai mic de 400 lei pensioanrul respectiv primeste minimul de 400 lei prin completarea sumei de la bugetul de stat.

3. - In cazul dvs. inmultiti punctajul mediu anula (tiparit pe cuponul de pensie) cu 871,7 lei.
- Daca rezulta o suma mai mica de 400 lei veti primi tot 400 lei lunar.
- Daca rezulta o suma mai mare de 400 lei veti primi suma rezultata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas emil19 emil19 Va prezint urmatoarea situatie: Sotul pensionar la limita de varsta (1,41 puncte) a decedat in 2007. Sotia pensionara la limita de varsta din 2015 are in ... (vezi toată discuția)
Majorarea punctului de pensie și pensia minima de 520 lei CYBORG CYBORG Buna seara! O doamna de la Casa de Pensii din Bucuresti spunea la televizor ca chiar daca creste punctual de pensie, pensia minima de 400 lei nu va ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza corect cass-ul la pensie? Neta Neta Intr-un articol am citit ca din pensia avuta se scade (la vremea respectiva) 830 ron si apoi se aplica 5,5%. Verificand pe cuponul meu de pensie am constatat ... (vezi toată discuția)