avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie constructie la drum judetean in intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie constructie la drum judetean in intravilan

Buna ziua,
Detin un teren intravilan(600mp) cu deschidere(15.ml) la un drum judetean.
Terenul este in vale fata de planul drumului, la o diferenta de nivel de aprox 1,5m (adancime).
Am o constructie(80mp P+M) pe care as vrea sa o intabulez ca si garaj; respect toate avizele ce mi le-au cerut pe autorizatia de constructie, mai putin unul si anume cel de la drumuri judetene. Pe acel aviz se specifica 12 ml din axul drumului pana in constructie, eu am doar 10 ml (nu mai spun ca axul drumului nici nu stiu cum se poate materilaza, fiindca,drumul, este tot spart si gaurit, nu poti merge cu masina cu mai mult de 30 km/h).
Am chemat pe inginerul arhitect de la primarie, ca sa-mi dea avizul de incheiere al lucrarilor, dar nu mi l-a dat din acest lucru(bu respect distanta pana in axul drumului). M-a trimis la drumuri judetene sa-mi dea aia derogare...si tot asa ping-pong; pe la primar in audienta cu care nu prea ai ce discuta...si tot asa.
Ce pot face ca sa-mi intabulez si eu constructia?
am citit ordonanta guvernului nr 43 /1997, care la art 22 spune ca drmurile judetene situate in intravilanul localitatilor, sunt in administratia consiliilor locale respective. De ce imi cer ei avizul de la drumuri judetene? nu cumva este un abuz. Constructia mea, nu depaseste cu nimic aliniamentul existent al caselor vecine, deja existente, doar ca au o vechime mai mare in timp.
Ma puteti ajuta sau indruma cu un raspuns?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Distanta minima obligatorie intre o constructie existenta si axul drumului mariusbz mariusbz am achizitionat un spatiu comercial in mediul rural si acum cateva zile mi-am dat seama ca se afla la doar vreo 5-6 m de axul drumului national. constructia ... (vezi toată discuția)
Probleme avize puz ContSters467286 ContSters467286 Buna ziua! Apelez si eu la sprijinul dumneavoastra cu urmatoarea speta:in ocombrie anul 2017 am achizitionat in Targoviste un teren intravilan agricol in ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire si constructie la minimum 12 metri de ax dj Simona_Tulbure Simona_Tulbure Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la limita construirii si imprejmuirii unui teren fara de axul drumului judetean. Am un teren imprejmuit cu gard din ... (vezi toată discuția)