Buna seara si La multi ani!!
Va rog sa-mi spuneti cati bani voi lua fiind in concediu postnatal,daca in ultimele 12 luni venitul meu a fost de 1237lei,incluzand alocatiile copiilor de 168lei plus 200lei(pt copilul de pana la doi ani)..deoarece am intrat in concediu postnatal direct din CCC.Se ia in calcul si alocatia copiilor?Multumesc!
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) are ca baza de calcul veniturile brute pe cele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate.
2. - In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru CCC (aduceti adeverinta de la AJPIS cu veniturile respective).
- In aceste venituri nu intra veniturile din alocatiile de stat pentru copii.
3. Daca ati nascut inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct in CCC2 si veti beneficia de indemnizatia aferenta fara sa mai beneficiat ide concediu de maternitate.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.
- Nici la indemnizatia pentru CCC nu intra in calcul alocatiile de stat pentru copii.
4. - Precizati care este situatia de fapt:
- Cand s-a terminat CCC1?
- Camd s-a nascut al doilea copil?
Scuze...acum am citit mai bine...trebuie obligatoriu sa-mi reiau activitatea?nu pot duce incepand cu 8 ianuarie(adica prima zi de munca) concediu de maternitate?