avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediului postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediului postnatal

Buna seara si La multi ani!!
Va rog sa-mi spuneti cati bani voi lua fiind in concediu postnatal,daca in ultimele 12 luni venitul meu a fost de 1237lei,incluzand alocatiile copiilor de 168lei plus 200lei(pt copilul de pana la doi ani)..deoarece am intrat in concediu postnatal direct din CCC.Se ia in calcul si alocatia copiilor?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ramqby , utilizator 10:52, 21 Ianuarie 2016
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) are ca baza de calcul veniturile brute pe cele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate.

2. - In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru CCC (aduceti adeverinta de la AJPIS cu veniturile respective).
- In aceste venituri nu intra veniturile din alocatiile de stat pentru copii.

3. Daca ati nascut inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct in CCC2 si veti beneficia de indemnizatia aferenta fara sa mai beneficiat ide concediu de maternitate.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.
- Nici la indemnizatia pentru CCC nu intra in calcul alocatiile de stat pentru copii.

4. - Precizati care este situatia de fapt:
- Cand s-a terminat CCC1?
- Camd s-a nascut al doilea copil?
CCC1 se termina maine,pe 7.01.2016..urmatorul copil il voi naste la sf lunii martie..deci voi intra in concediul prenatal mai inai,apoi in CCC...
1. Reluati activitatea si apoi intrati in concediu de maternitate si pe urma in CCC2.

2. Procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1
Ok...multumesc mult!
Scuze...acum am citit mai bine...trebuie obligatoriu sa-mi reiau activitatea?nu pot duce incepand cu 8 ianuarie(adica prima zi de munca) concediu de maternitate?

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei pt al doilea copil mirabela_podoiu mirabela_podoiu Buna ziua! Intrebarea mea este legata de aplicarea noii legi a indemnizatiilor. Sunt momentant in CCC 2 ani pana pe data de 12/07/2016 si voi naste din nou ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)