avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul CIC al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul CIC al 2-lea copil

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani.
M-am intors la serviciu in 12.06.2015.
Urmeaza sa nasc al doilea copil, avand DPN 14.09.2015.
M-ar interesa, in aceasta situatie, cum se va calcula indemnizatia pentru al doilea copil.

De asemenea, in situatia in care intru in prenatal in august, cum se va calcula suma aferenta concediului prenatal?
Din cate stiu eu, se calcula suma pe zi, ca medie zilnica a veniturilor BRUTE din ultimele 6 luni inainte de prenatal..dar in cazul in care in ultimele 6 luni majoritatea au fost de CIC, ce suma se va lua in calcul? Mentionez ca la primul copil am beneficiat de suma maxima de 1200 de lei.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 30 Iunie 2015
1. - Incepand cu 12.06.2015 ati reluat activitatea si aveti salariu pana veti intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) pentru al doilea copil.
- Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) si veniturile din salarii.
- Pentru aceasta trebuie sa aduceti de la AJPIS o adeverinta cu veniturile din indemnizatia pentru CCC1.

2. - Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Daca optati pentru CCC2 pana la varsta de 2 ani indemnizatia lunara nu poate fi mai mare de 1.200 lei.
- Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile sunt octombrie 2014 - septembrie 2015.
- In veniturile dim aceste 12 luni intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1, din salarii si din indemnizatia pentru concediul de maternitate.


Dupa cum spuneati si dumneavoastra, "- Indemnizatia pentru concediul de maternitate are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.
- In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) si veniturile din salarii.".
Indemnizatia pentru CCC1 a fost in valoare de 1200 lei net, oare care ar fi valoarea bruta a acesteia, care se va lua in calcul pentru concediul de maternitate(pre/postnatal)?
Multumesc frumos!
In cazul indemnizatiei pentru CCC valoarea bruta = valoarea neta deoarece din aceasta indemnizatie nu se retine nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)