vreau sa stiu, daca la iesirea la pensie anticipata se ia in calcul si un contract de 2 ore la o alta firma ca vechime in munca sau se calculeaza doar la iesirea la pensie la limita de varsta , mentionez ca am 2 locuri de munca, al doilea sunt incadrata cu 2 ore si unde se platesc toate darile la stat. multumesc !
va multumesc pt raspuns, sa inteleg , ca de fapt nu ma ajuta ca vechime la iesirea partial anticipata de pensie ? deci acele 8 luni de vechime nu se aduna la total ca vechimea in munca ?eu la 1 .04.2017 as avea 1 an somaj 8 luni din jobul de 2 ore si 37si 9 luni vechime in munca , va rog frumos sa-mi spune-ti daca pot iesi la pensie partial anticipat si cu ce penalizare ?cu gratitudine ! ELENA
Daca va deschideti dreptul la pensie anticipata partiala incepand cu 01/04/2017 penalizarea va fi de 43,5%.
Pentru pensie anticipata fara penalizare trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 39 de ani 9 luni,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate) si fara perioada de suprapunere in stagiu(ex:2 + 8).
Pensionare
ContSters341686
Buna ziua;
Sunt nascuta in luna februarie 1959 si am o vechime in campul muncii de 35 de ani si 8 luni vechime neintrerupta in conditii normale de munca si 1 ... (vezi toată discuția)