avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Defaimare si amenintare cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Defaimare si amenintare cu vatamare corporala

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in privinta unui aspect.
Un barbat m-a defaimat, spunand anumite lucruri de natura sexuala extrem de rusinoase si neadevarate despre mine. O singura persoana mi-a spus ce s-a intamplat, fostul meu prieten, care a crezut cele spuse si a incheiat relatia. Este nedrept ce a facut si imi este frica sa nu continue sa raspandeasca aceste injurii.
Ca sa ii demonstrez prietenului meu ca barbatul respectiv nu este de incredere, i-am povestit anumite lucruri din trecut care ne-au vizat pe amandoi, iar acum fratele celui care a mintit imi aduce amenintari cu vatamarea integritatii corporale, spunandu-mi chiar sa ma mut din oras, ceea ce imi cauzeaza temere.
Va rog sa imi spuneti daca ii pot actiona in instanta pentru cele intamplate.
Cel mai recent răspuns: ContSters377437 , utilizator 10:42, 5 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Mesajele trimise pe facebook pot fi considerate proba pentru amenintare?
Iar in ceea ce priveste defaimarea, mi s-au spus aceste lucruri la telefon, si ma gandesc ca ar fi si acestea o proba, intrucat conversatiile sunt inregistrate. Dar au fost discutii la telefon care au durat ore. Va rog sa imi spuneti daca vi se par probe elocvente.
Si in cazul in care pierd procesul ce se intampla?

Alte discuții în legătură

Hartuire pe facebook si la telefon ? AndreeaP14 AndreeaP14 Buna, Am si eu o problema cu o persoana,sau mai bine zis doua de genul feminin pe facebook.Una dintre ele crede ca am avut ceva cu prietenul ei ( ceea ce este ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de santaj AnaAnne AnaAnne Buna seara, acum 8 luni am cunoscut un barbat, in mediul virtual, care s-a dovedit in timp a fi un escroc sentimental...banuiam ca mai sunt si alte femei, dar ... (vezi toată discuția)
Hartuire contra amenintare sandu-alex sandu-alex Buna ziua, Am niste intrebari despre un caz destul de complicat. Personal, am publicat intr-un loc public, sub un alias, o serie de afirmatii defaimatoare ... (vezi toată discuția)