avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu

Buna ziua, in aprilie 2015 am nascut am stat in concediu medical cele 126 de zile dupa care 2 luni in crestere copi. Din Noiembrie 2015 m-am reintors la serviciu . Problema este ca sunt din nou insarcinata in 5 luni , ce-a de-a doua sarcina va fii tratata ca si prima? Adica, voi avea dreptul la concediu de maternitate , si crestere copil ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 8 Ianuarie 2016
Da, veti putea beneficia e concediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil (CCC).
Buna nasterea celui de-al doilea copil, pot beneficia de cei 600 de lei ce se dau pentru nasterea celui de-al doilea copil? Am inteles ca se face o adresa de mana . Aveti idee cum se acorda ? Multumesc
1. Daca in timp ce sunteti in CCC1 veti naste un alt copil veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

2. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pna veti intra in CCC2 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei.
- Aceasta suma se solicita prin cerere la Primarie anexand o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. Dar dvs. ati reluat activitatea, deci nu mai sunteti in CCC1, si nu puteti cumula salariul cu cei 600 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copii Criscriss Criscriss Buna ziua Sunt in concediu crestere copil din 1 aprilie 2016. Sunt insarcinata in luna a 6/7. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii martie. Pot intra direct in ... (vezi toată discuția)