avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare imm
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare imm

Buna ziua.Vreau sa va intreb daca O.U.G.6/2011 ptr.infiintarea si dez. microintreprinderilor de catre debutanti a fost modificata prin Leg.97/2014 si daca mai exista limita de varsta de 35 de ani sau prin debutant se intelege orice om nu a avut deschisa firma niciodata.Eu am 48 de ani si vreau sa-mi deschid S.R.L.-D nu am avut firma niciodata.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bozianuvasile , utilizator 23:14, 6 Ianuarie 2016
Buna seara,

Da, nu mai exista limita de varsta pentru infiintarea unei SRL-D.

Acestea sunt condiile care trebuie indeplinite cumulativ pentru infiintarea unui asemenea tip de societate:
a) persoana fizica majora care are capacitate juridică deplină de exerciţiu;
b)anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spaţiul Economic European;
c)înfiinţează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă.

O seara placuta!

Va multumesc foarte mult.O seara placuta si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d ocostin ocostin Daca am calitatea de actionar in urma privatizarii in masa din 1992 pot sa optez pentru infiintarea unui SRL-D? (vezi toată discuția)
Infintare srl pentru servicii, neplatitor de tva. An.Dumi An.Dumi Buna seara, as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si ... (vezi toată discuția)
Srl-d pappa pappa buna seara ce se intampla sunt actionar la doua firme detin sub 5% si as dori sa stiu daca as putea sa infiintez un srl-d(eu am citit legea si dupa ... (vezi toată discuția)