Buna ziua,
Locuiesc in strainatate de 18 ani dar am buletin si in Romania deoarece mi s-a spus ca imi este indispensabil pentru a ma identifica in anumite institutii care nu accepta pasaportul. Deci, practic, eu am un domiciliu in Italia(fiind si cetatean italian) unde platesc toate taxele inclusiv asigurarea sanitara dar am si un domiciliu in Romania deoarece detin o locuinta si un buletin valabil 10 ani. Pare ca e imposibil ca o persoana sa aiba doua domicilii dar eu ma gasesc in situatia aceasta:(
Din ceea ce am inteles eu din noul cod fiscal rezulta ca sunt datoare statului Roman cu niste taxe stabilite pentru cetatenii fara venit si plata cass ( pe care am platit-o anul trecut pentru dobanda obtinuta dintr-un depozit bancar, si care a fost mai mare decat dobanda, dar asta-i un alt discurs).
Cum trebuie sa procedez pentru a demonstra ca eu taxele acestea nu le datorez deoarece nici nu am venituri si nici nu beneficiez de asistenta sanitara gratuita pe teritoriul Romaniei?
Va multumesc mult!
Asigurare medicala
Spat
Acunt sunt cetatean cu dubla cetatenie si in Romania am inchiriate 2 apartamente si platesc impozil anual dar la fisc ma obliga sa platesc si asigurarea de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.