avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Situatia romanilor din strainatate in noul cod fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Situatia romanilor din strainatate in noul cod fiscal

Buna ziua,
Locuiesc in strainatate de 18 ani dar am buletin si in Romania deoarece mi s-a spus ca imi este indispensabil pentru a ma identifica in anumite institutii care nu accepta pasaportul. Deci, practic, eu am un domiciliu in Italia(fiind si cetatean italian) unde platesc toate taxele inclusiv asigurarea sanitara dar am si un domiciliu in Romania deoarece detin o locuinta si un buletin valabil 10 ani. Pare ca e imposibil ca o persoana sa aiba doua domicilii dar eu ma gasesc in situatia aceasta:(
Din ceea ce am inteles eu din noul cod fiscal rezulta ca sunt datoare statului Roman cu niste taxe stabilite pentru cetatenii fara venit si plata cass ( pe care am platit-o anul trecut pentru dobanda obtinuta dintr-un depozit bancar, si care a fost mai mare decat dobanda, dar asta-i un alt discurs).
Cum trebuie sa procedez pentru a demonstra ca eu taxele acestea nu le datorez deoarece nici nu am venituri si nici nu beneficiez de asistenta sanitara gratuita pe teritoriul Romaniei?
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate in romania adnana1967 adnana1967 Buna ziua. Eu locuiesc in Italia de 10 ani si am dubla cetatenie romana -italiana. Anul acesta imi expira CI in Romania , dar eu nu mai am resedinta in ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala Spat Spat Acunt sunt cetatean cu dubla cetatenie si in Romania am inchiriate 2 apartamente si platesc impozil anual dar la fisc ma obliga sa platesc si asigurarea de ... (vezi toată discuția)