Impozitarea va fi cea aferentă unui imobil cu destinație nerezidențială, cu o cotă cuprinsă între 0,2% și 1,3% din valoarea impozabilă a clădirii, conform hotărârii consiliului local în raza căruia se află proprietatea.
Valoarea impozabilă a clădirii este:
a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
b) valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă.
Multumesc pentru raspuns! Parerea mea este ca iarasi au dat o lege idioata, fara a lua in calcul toate aspectele. In caz ca o inchiriez unei persoane fizice si aceasta inchiriaza catre terti, persoane juridice, voi fi tot eu obligat sa platesc impozit ca si o societate desi eu nu fac comert in spatiul respectiv? In oricare caz este injust sa platesc impozit pe cladire ca si firma, neavind nici-un cistig din afaceri, sau comert!
Impozitare imobil
nuti_m
Buna ziua,
In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie.
Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)