avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit 2016

Daca cladirea pe care o detin , o inchiriez unei firme, si platesc impozit pe venit, cum se va face impozitarea pe cladire?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
tristanciufu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 15:40, 8 Ianuarie 2016
Impozitarea va fi cea aferentă unui imobil cu destinație nerezidențială, cu o cotă cuprinsă între 0,2% și 1,3% din valoarea impozabilă a clădirii, conform hotărârii consiliului local în raza căruia se află proprietatea.
Valoarea impozabilă a clădirii este:
a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
b) valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă.

(art. 458 Cod fiscal)
Multumesc pentru raspuns! Parerea mea este ca iarasi au dat o lege idioata, fara a lua in calcul toate aspectele. In caz ca o inchiriez unei persoane fizice si aceasta inchiriaza catre terti, persoane juridice, voi fi tot eu obligat sa platesc impozit ca si o societate desi eu nu fac comert in spatiul respectiv? In oricare caz este injust sa platesc impozit pe cladire ca si firma, neavind nici-un cistig din afaceri, sau comert!
Din păcate așa e. Nu aveți decât să puneți clauze în contractul de închiriere, să vă protejați pentru asemenea situații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare imobil nuti_m nuti_m Buna ziua, In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie. Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)
Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri agricole Da. Dani Da. Dani Pentru clădirile nerezidentiale proprietatea unei întreprinderi individuala se face reevaluare o data la 3 sau 5 ani? (vezi toată discuția)