Buna ziua, detin un Pfa ( confectionare mobilier ) ,am declarat la finante ca incep activitatea in martie 2015 insa pana la acea data am achizitionat pe PFA materiale diverse ,prima factura si chitanta fiind in octombrie 2014,am urmatoarele intrebari:
1 Facturile din anul anterior pot fi inregistrate la cheltuieli pe 2015 ?
2 Care este data de depunere a declaratiilor 200 si 220 daca pfa –ul a inregistrat pierdere pe anul 2015 ?
3 In caz de pierdere se mai depune declaratia 600 ?
Incepere activitate inseamna si achizitii, nu numai obtinere de venit. Deci daca ati hotarat treaba cu martie 2015, nu puteti sa aveti nici cheltuieli deductibile inaintea acelei date decat cele cu inregistrarea pfa la registrul comertului.
Declaratii pfa
alisaelena
Buna seara,
Am deschis un PFA cu obiect de activitate frizerie. Dupa obtinerea CUI-ului la ONRC trebuie sa ma duc in 15 zile la ANAF cu 220 si 600. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.