avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare

În urma unei reclamații, inspectorii serv. disciplina în construcții mi-au dat o somație pentru dezafectarea developării individuale a apartamentului sau primesc amendă. Menționez ca apartamentul a fost izolat de fostul proprietar în urmă cu aprox. 7 ani, fără autorizație și fără acte. Eu l-am cumpărat în urmă cu 2 ani cu izolația termică făcută.
Aș dori sa știu:
- dacă se acceptă în instanță dovedirea vechimii faptei doar cu martori (vecinii, fostul proprietar, etc.);
- dacă fapta se prescrie;
- dacă se aplica prevederile art. 31 din legea 50-2001 actualizată - "Art. 31- Dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârșirii faptei ";
- dacă am primit odată amendă, pot sa îmi mai dea și a doua oară? Și a treia? Pot să plătesc amenda și păstrez izolația?
- Ce se întâmplă în continuare, după amendă, dacă totuși nu dau jos izolația termică?
Mai exact, care este soluția de a scăpa de această amendă și/sau de a păstra izolația termică pe apartament. Se poate câștiga vre-un proces în instanță pe această temă sau sunt toate sortite eșecului?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:23, 7 Ianuarie 2016
Studiati Decizia CSJ nr VII/2000,publicat in MOf partea 1,nr 84/19.02.2001
Se încadrează la contravenții continue? Sacționarea se prescrie după 2 ani de la constatare nu de la savarsire?
@ynocentta
Potrivit Deciziei nr. 7/20.11.2000, publicată în Monitorul Oficial nr. 84/19.02.2001, pronunţată de fosta Curte Supremă de Justiţie – Secţiile Unite, într-un recurs în interesul legii, "în cazul construcţiilor în curs de finalizare, data săvârşirii contravenţiei este data constatării acesteia, iar în cazul construcţiilor finalizate, data săvârşirii contravenţiei este data finalizării acesteia".

Excelenta ideea si sugestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 Pith0n Pith0n Buna ziua, Am cumparat recent un apartament care a fost complet modificat de fostul propietar in urma cu 3 ani de zile. De curand am fost reclamat de vecini ... (vezi toată discuția)
Izolatie exterioara fara autorizatie Kalynda Kalynda Buna ziua, Am un apartament pe care l-am primit mostenire, pe care fosta proporietara l-a izolat exterior. Dansa nu mai locuieste aici, insa adresa de buletin ... (vezi toată discuția)
Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata rechi1958 rechi1958 Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o ... (vezi toată discuția)