avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare Permis

Buna ziua!

Acum 2 ani am avut un accident rutier in care mi-a murit mama si mi-a facut dosar penal pentru ucidere din culpa si mi-a retinut permisul. Pe hotararea definitiva si judecatoreasca nu scrie nimic de permisul meu.

Am inteles ca mai pot sa dau din nou de permis abea dupa un an de la data hotararii definitive si judecatoresti. Este adevarat ?

In mai anul asta se face un an de la hotarare. Intrebarea mea este cand fac dosarul si actele pentru scoala de soferi inainte sau dupa ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmin311 , utilizator 16:37, 8 Ianuarie 2016
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Am inteles! Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis anulat laurentiu_bebe laurentiu_bebe cum redobandesc permis anulat 2015 pentru consumul de alcool [b] (vezi toată discuția)
Pot sa-mi recuperez permisul.? eleclaudel eleclaudel Salut,in urma cu 1 an am avut un accident rutier soldat cu moartea unui pasager... Din ziua aceea,mi-a fost suspendat permisu.. fiind cercetat pentru ... (vezi toată discuția)
Legislatie redobandire permis Lucian_68 Lucian_68 Buna ziua Daca pedeapsa ptr infractiunea de conducere sub influenta alcoolului a fost de 8 luni cu suspendare , cand pot sa dau examen pentru ... (vezi toată discuția)